Правителството на Аржентина въвежда нови ограничения в международните полети, опасявайки

...
Правителството на Аржентина въвежда нови ограничения в международните полети, опасявайки
Коментари Харесай

Аржентина ограничава международните полети

Правителството на Аржентина вкарва нови ограничавания в интернационалните полети, опасявайки се от навлизане на разновидности на ковид като Делта, открит първо в Индия, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на разпореждане, оповестено през вчерашния ден в аржентинския Държавен вестник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новите разпореждания понижават броя на полетите до и от Европа и стопират тези до и от Турция и африканските страни.

Мярката цели да ограничи интернационалните пътувания и да попречва проникването на нови варианти на ковид в Аржентина, се споделя в постановлението.

Преустановяват се също полетите от Бразилия, Чили и Индия, както и въздушните връзки с Англия и Ирландия. Според документа министерството на превоза е наредило понижаване с 20 % на пътническите полети до и от европейски страни.

В началото на май на влизане в Аржентина бяха открити и изолирани двама инфектирани с разновидността Делта, пристигнали с полет от Франция.

В Аржентина, при население от 45 милиона души, са регистрирани над 4 милиона случая на заразяване с вируса и над 84 000 свързани с него смъртни случая. До момента управляващите са ваксинирали близо 25 % от жителите на страната.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР