Правителството на американският президент Джо Байдън обяви, че отпуска 20

...
Правителството на американският президент Джо Байдън обяви, че отпуска 20
Коментари Харесай

Правителството на САЩ отпуска 20 млрд. долара за проекти за чиста енергия

Правителството на американският президент Джо Байдън разгласи, че отпуска 20 милиарда $ за планове за чиста сила. Средствата идват от федералната „ зелена банка “. С тяхна помощ ще бъдат конфигурирани термопомпи в жилищата, зареждащи електрически транспортни средства станции и обществени центрове за разхлаждане, съобщи Асошиейтед прес.

Организации с нестопанска цел, банки за развиване и други групи ще бъдат финансирани безплатно, за планове за чиста сила. Средствата ще бъдат препоръчани от две стратегии – на стойност 14 милиарда и 6 милиарда $. Ще се подчертава върху общини в неравностойно състояние, съобщи Белият дом.

Общини с ниски приходи ще бъдат вложени от стартиралата предишния месец стратегия „ Слънчева сила за всички “ със 7 милиарда $ за жилищни и публични планове за слънчева сила. Подпомаганите общини са с ниски приходи. Към програмата ще постъпят спомагателни средства.

Зелената банка ще управлява и трите стратегии.

 Снимка: БГНЕС/EPA/SHAWN THEW

Вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис назова оповестените през вчерашния ден стратегии „ най-голямата инвестиция във финансиране на общински планове за климата в историята на страната “.

Харис съобщи, в тирада пред държавния университет „ Копин “, че с тези вложения на зелената банка ще се ускорят внезапно дейностите за понижаване на излъчванията на парникови газове, които затоплят планетата и ще се подтикват десетки хиляди планове за климата и за чиста сила в цяла Америка.

„ Федералните вложения значат, че бизнесмените, които строят жилища на налични цени в градове като Балтимор, „ в този момент ще разполагат с нужния капитал, с цел да конфигурират енергийно ефикасни уреди в новите жилища, да понижат потреблението на сила и да оказват помощ на наемателите да пестят от сметките си за ток “, сподели Харис.

Харис уточни, че дребните бизнесмени също ще могат да се възползват от безлихвени заеми, с цел да закупят електрически камиони за доставка. Това съгласно нея ще понижи замърсяването и ще докара до икономисване на гориво.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР