Правителството е уверено, че партньорството между Тайван и САЩ ще

...
Правителството е уверено, че партньорството между Тайван и САЩ ще
Коментари Харесай

Тайван вярва, че отношенията му със САЩ тепърва ще се развиват

Правителството е решително, че партньорството сред Тайван и Съединени американски щати ще продължи да се развива, без значение от каквито и да било промени в управлението на Белия дом – това съобщи външният министър на островната страна Джоузеф Ву.

Той акцентира, че Тайван поддържаше тесни връзки с администрацията на Тръмп, само че и дългогодишни другарски връзки с Демократичната партия на Съединени американски щати.

Според външния министър Световната здравна организация продължава да пренебрегва поддръжката, която Тайван среща в лицето на своите съдружници и съидейници, и не позволява страната до присъединяване в Световната здравна асамблея.

Това изключване на Тайван заплашва освен правото на 23,5 милиона негови жители, само че не разрешава на страната да споделя своя опит и запаси с други страни, сподели още Ву, като добави, че това решение опонира на декларираната от СЗО цел, а точно „ Здраве за всички “.

Що се отнася до ескалиращото напрежение сред Тайван и Китай, Ву съобщи, че държавното управление е решено да брани демократичното начало, вярвайки, че страната може да победи в този конфликт по този начин, както Давид е победил Голиат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР