Правителството днес разреши Република Косово да открие почетно консулство в

...
Правителството днес разреши Република Косово да открие почетно консулство в
Коментари Харесай

Бивш футболен бос ще е почетен консул на Косово у нас

Правителството през днешния ден позволи Република Косово да открие почетно консулство в България и да назначи Пламен Копчев за собствен почетен консул, оповестиха от „ Дондуков” 1.

Консулството ще е в Несебър.

В формалното известие се показва, че Копчев „ има богат професионален опит в региона на туризма, търговията с петролни артикули, както и в областта на високите технологии”. Участва в ръководството на „ Слънчев бряг” АД и на Съюза на притежателите на хотели в курорта, а преди този момент е бил началник в БДЖ.

Медийни изявления сочат някогашния президент на ФК „ Несебър” Копчев за един от авторитетните предприемачи по южното ни Черноморие. Той се оказа заплетен в драматичен случай с престъпен привкус преди 2 години, когато различен предприемач от района – Кирил Христов, простреля готвача на заведението си по време на разгулен скандал (според локални медии - поради зле сготвено агне).

Фаталният изстрел беше създаден точно в колата на Копчев, който даде показания по време на досъдебното произвеждане. През предходната година Христов беше упрекнат в ликвидиране по несъобразителност.

„ Политическият разговор сред България и Косово се развива все по-интензивно през последната половин година, което основава предпоставки за активизиране на двустранните стопански връзки в области като туризма, енергетиката, строителството, инфраструктурата, телекомуникациите, както и в областта на културата”, пишат от държавната пресслужба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР