Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата

...
Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата
Коментари Харесай

Румен Петков: Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата в руското посолство

Правителството да обясни дали поддържа позицията на Министерство на външните работи по отношение на изложбата в съветското посолство. Това сподели през днешния ден на конференция в Пресклуба на Българска телеграфна агенция в Сливен ръководителят на АБВ Румен Петков във връзка известие на Министерство на външните работи за проведеното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Според Петков текстът не е позиция на министерството, а на неговото управление и им е дал опция "да блеснат с цялата си неначетеност ". Той уточни, че изложбата се провежда и в други страни от Източна Европа, само че на никое място няма такава реакция.

"Да се вършат мнения за нещо, което дори не е известно на създателите на тази декларация, е несериозно ", счита той. Българското държавно управление би трябвало да обясни дали позицията на Министерство на външните работи за "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма " е тяхна позиция, прикани Петков.

Според него този въпрос е стратегически, тъй като следва съвещание на междуправителствената комисия България-Русия, където ще бъдат прегледани тематики за бъдещето на сигурността на енергийната система на нашата страна. "По този метод българското държавно управление слага под опасност гарантирането на газовата сигурност на Европа ", счита Петков.

В АБВ-Сливен продължава полемиката дали да взе участие със лична кандидатура за кмет и лична листа претенденти за общински съветници на община Сливен, сподели Иван Славов, регионален ръководител на партията. Алтернативата бе явяване на избори в коалиция с Българска социалистическа партия. Решението ще бъде взето на 13 септември на общо заседание на общинската организация на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР