Правителственият самолет с посланика ни в Русия и още 63-ма

...
Правителственият самолет с посланика ни в Русия и още 63-ма
Коментари Харесай

Правителствен самолет прибра посланика ни в Русия и още 63-ма българи от Москва

Правителственият аероплан с посланика ни в Русия и още 63-ма души на борда кацна на летище София в късния следобяд.

Полетът на държавния Airbus A319 бе плануван и е позволен макар глобите, които Европейски Съюз и Русия си постановиха при започване на войната в Украйна, защото е разгласен като филантропичен. Самолетът излетя тази заран от София и кацна към 11 ч. в Москва.

С този полет от Москва се прибират български жители, които живеят в Русия и поради затварянето на въздушното пространство не могат да се приберат с пряк полет. С него върна за консултация и нашия дипломат в Москва Атанас Кръстин.

Посланик Кръстин ще бъде за неустановен период в София, съобщи министър председателят Кирил Петков по-рано през днешния ден и акцентира, че чака управляващите в Москва да подхващат реципрочна реакция, т.е., да приберат за съвещания посланика си у нас Елеонора Митрофанова.

Атанас Кръстин бе привикан поради провокиралото следващ скандал изказване на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че българският народ не подкрепял реториката и дейностите на българското държавно управление против Русия. Още предишния четвъртък министър председателят Кирил Петков изрази очакване Москва да отвърне уместно - с приучване на Митрофанова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР