Правителственият самолет Фалкон може да лети още 100 години, ако

...
Правителственият самолет Фалкон може да лети още 100 години, ако
Коментари Харесай

Правителственият Фалкон можел да лети още 100 години

Правителственият аероплан " Фалкон " може да лети още 100 години, в случай че се поддържа вярно. Това съобщи пред бТВ някогашният началник на Авиоотряд 28 Цвятко Луканов. Според него с честото говорене за повреди на машината държавното управление се пробва да оправдае бъдещи разходи от 50-60 млн. $ за нов аероплан.

Преди дни държавното управление разпореди на Авиоотряд 28 да направи изследване за покупка на нов аероплан. Това се случи след следващата щета на " Фалкона " – а. Миналия месец самолетът, с премиера Бойко Борисов на борда, бе партерен ръчно, откакто навигационната му система отхвърли. Тогава началникът на авиоотряда Тодор Коджейков съобщи, че би трябвало да се купи нов.

" Кой сподели, че е отказала навигационна система. Никаква навигационна система не е отказала, отказал е един екран. Имам възприятието, че се обработва публичното мнение, с цел да се оправдаят тези 50-60 млн. $, колкото ще коства един нов аероплан ", съобщи Луканов.

Според него неналичието на хангар, в който да се държи машината, най-големият проблем. Изграждането на подобен бе посочено и в държавното решение за изследване на покупка на нов аероплан.

" Фалкон " -ът е платен пред 20 години от РВД за 22 млн. $, изясни Луканов. Според него машината има безграничен механически реусрс при добра поддръжка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР