Правителствата в Европа не трябва да се поддават на призивите

...
Правителствата в Европа не трябва да се поддават на призивите
Коментари Харесай

МВФ: ЕС ще съжалява, ако подкрепи зърнарите

Правителствата в Европа не би трябвало да се поддават на апелите за увеличение на финансовата поддръжка за протестиращите фермери, предизвести Управляващ шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време на журналистически брифинг във Вашингтон, съобщи Франс прес.

Фермери от Германия, Франция, Италия, Белгия и Гърция проведоха седмици на разрушителни, само че значително мирни митинги, целящи да завоюват отстъпки от европейските водачи преди идните избори, припомня организацията.

“Виждаме, че фермерите стачкуват. На човешко равнище, аз разбирам, че те са изправени пред повече компликации и не е елементарно да правят работата си. Но в случай че тези настроения не престават и в случай че това притисне държавните управления “в ъгъла ”, в който те се окажат неспособни да създадат нужното за укрепване на стопанските системи, тогава може да пристигна време, в което да съжаляват ”, уточни Кристалина Георгиева по време на брифинг в офиса на МВФ във Вашингтон, съобщи Агенция Франс Прес.

Хиляди фермери от цяла Европа стачкуваха в Брюксел в четвъртък по време на среща сред френския президент Еманюел Макрон и шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за “бъдещето на европейското земеделие ”. След срещата Макрон сподели пред кореспонденти, че Франция е съумяла да убеди Европейски Съюз да “наложи по-строги правила ” за вноса на зърнени култури и птиче месо, в това число от Украйна.

Кристалина Георгиева разяснява митингите по време на широкообхватен брифинг с кореспонденти, в който засегна равнищата на държавния дълг, паричната политика на Съединени американски щати и договарянията на Фонда с Аржентина, Египет и Пакистан.

“Разговарях с редица политици, изключително от страна на министри на финансите, и те признават смисъла на фискалната консолидация. Но те също осъзнават какъв брой мъчно е да се оттеглиш от поддръжката ”, уточни тя.

“Лесно е да го дадеш; мъчно е да го вземеш назад ”, акцентира шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева прикани държавните управления по света да работят за възобновяване на фискалните буфери, изчерпани от коронавирусната пандемия, като затворят “данъчните малки врати ” и оценят качеството на съществуващите обществени разноски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР