Правим лоша услуга на здравето си почти всеки ден. Навици,

...
Правим лоша услуга на здравето си почти всеки ден. Навици,
Коментари Харесай

Лоши навици, които убиват сърцето ви ден след ден

Правим неприятна услуга на здравето си съвсем всеки ден. Навици, които ни се костват изцяло естествени, в действителност могат да предизвикат развиването на сърдечно-съдови болести. Експертите са съставили лист с най-честите и най-вредни нарушавания.

Инфарктите и инсултите, съгласно СЗО, са водещите аргументи за гибел в света. И множеството от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени, в случай че всеки се грижи по-добре за живота си. Достатъчно е да следвате няколко елементарни правила, с цел да се предпазите от сърдечно-съдови болести. Много от нашите привички, които наподобяват безобидни или маловажни, предизвикват сериозен удар в сърцето ни. Ето лист с главните неточности – това са тези, които би трябвало да избягвате, в случай че желаете да живеете дълго.

Не обръщате внимание на сигналите на тялото си
Много постоянно просто подценяваме признаците и се надяваме, че всичко ще изчезне. Или една доза лекарство ще бъде задоволителна, с цел да маскира казуса.
За сърдечно-съдовите болести времето значи доста. Ето за какво, при първите признаци на сърдечни проблеми, неотложно потърсете здравна помощ, а не чакайте, до момента в който всичко отмине от единствено себе си.

За какво би трябвало да внимавате:

• Болка в гърдите
• Диспнея
• Слабост, изтръпване или безчувственост в ръцете или краката
• Болка в челюстта, гърба или горната част на корема
• Замаяност
• Сърдечен пулс
• Подуване на краката, ръцете, глезените или стъпалата
• Умора
• Необясними петна, обрив
• Суха упорита кашлица

Не отчитате наследствеността
Ако вашето семейство е имало и към момента има сърдечно-съдово заболяване, вие към този момент сте изложени на риск. И той е по-висок, в случай че вашият татко или брат е имал сърдечни проблеми преди 55-годишна възраст или вашата майка или сестра преди 65-годишна възраст. Консултирайте се с околните си за техните диагнози и се пробвайте да коригирате метода си на живот, с цел да избегнете излишно натоварване на сърцето.

Не проверявате равнищата на холестерола и глюкозата
Излишният холестерол се натрупва по стените на кръвоносните съдове. Те могат да доведат до образуването на плаки, които от своя страна да затруднят кръвообращението в артериите. Ако имате високи равнища на холестерол в кръвта, би трябвало да се консултирате с доктор. Лекарствата ще ви оказват помощ да се справите с „ остатъка “.

Не се грижите за зъбите си
Трябва освен да миете зъбите си, само че и да употребявате конец за зъби и непрекъснато да ходите на профилактични прегледи при зъболекаря. Възпалението на венците може да аргументи особена щета на тялото.
Това води до инфектиране в цялото тяло, увеличавайки експоненциално риска от сърдечни болести “, предизвестява доктор Евелина Грейвър от Northwell Health University Hospital.
Американската дентална асоциация мощно предлага да миете зъбите си два пъти седмично в продължение на две минути.

Хъркане през нощта
Първо, вие дразните колегата си и по този метод увеличавате риска от сърдечно-съдови болести. Второ, дишането ви от време на време стопира.
Хъркането може да е симптом на хипертония и един от първите признаци на затлъстяване “, предизвестяват лекарите. Апнеята усилва няколко пъти риска от сърдечно-съдови болести.

Не приемате медикаментите, предписани от доктор
Много хора отхвърлят терапия, когато схванат, че положението им се е подобрило. Но надали е допустимо да се поясняват толкоз свободно рекомендациите на лекаря. Преди да спрете нещо, консултирайте се с вашия доктор. Може би той ще поправя първичния проект.
Ако спрете да приемате медикаменти без позволение, подгответе се за съществени затруднения от страна на сърдечно-съдовата система.

Не спите добре
Това е най-сигурният метод за възобновяване на силата, възстановяване на психическото положение и опазване на хубостта. Сънят директно въздейства и върху положението на сърцето ви. Ако не спите задоволително, това е сериозен стрес за тялото ви.
Неустойчивите модели на сън могат да нарушат биологичните процеси в тялото: произвеждане на глюкоза, кръвно налягане и инфектиране.
За сърцето ни е доста по-трудно да работи при такива условия. Увеличаваме шанса от инфаркт. Нормата за сън за възрастни е 7-9 часа.

Не се подлагате на годишен медицински обзор
Кръвен тест, ЕКГ, посещаване при доктор - това е годишният най-малко, който би трябвало да се направи за крепко сърце. Вашият терапевт ще може да следи по какъв начин се трансформират диагностичните резултати, с цел да подозирате заболяването в точния момент и да вземете всички ограничения.

Не контролирате тежестта си
Само 5-10 % загуба на тегло ще има удобен резултат върху действието на сърдечно-съдовата система. Хората с наднормено тегло са по-склонни да имат високо кръвно налягане и висока кръвна захар. Това затруднява сърцето ви да изпомпва кръв, което може да провокира инфаркт и даже инсулт.
Опитайте се да контролирате диетата си, яжте повече плодове и зеленчуци и спортувайте.

Не следите кръвното си налягане
Хипертонията съществено претрупва сърцето. А високите цифри на кръвното се предизвикат от доста фактори – стрес, погрешно хранене, липса на придвижване. Хипертонията не се появява от нищото, тя се развива последователно. Ето за какво е толкоз значимо да следите кръвното си налягане, с цел да започнете да го коригирате в точния момент.

Живеете над опциите си
Разбира се, не можете да си купите здраве. Но финансовият въпрос играе значима роля в историята на сърдечно-съдовите болести. Американският вестник за превантивна медицина изследва въздействието на паричните проблеми върху сърцето.

„ Чувството на стрес заради финансови проблеми е обвързвано с появяването на сърдечни болести “, предизвести основният създател на проучването Черил Кларк.
Освен това, медицинските грижи „ отвън политиката “ и нужните медикаменти костват пари, постоянно много. Пестете пари за здравето си и се научете да живеете съгласно опциите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР