Правец. Изложбата Алкохол и амбалаж“ на Исторически музей – Горна

...
Правец. Изложбата Алкохол и амбалаж“ на Исторически музей – Горна
Коментари Харесай

София: Изложбата „Алкохол и амбалаж“ на Исторически музей – Горна Оряховица гостува в Правец

Правец. Изложбата „ Алкохол и амбалаж “ на Исторически музей – Горна Оряховица гостува в Правец. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново шефът на музея Пламен Мадемов. Той напомни, че експозицията е част от известната в цялата страна пътуваща галерия „ Пороците “.
„ В „ Алкохол & Амбалаж ” музеят събира разнообразни типове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на предишния век. Край тях своето значимо място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола. Особено красиви са няколко сбирки от стъклени бутилки с друга форма и съдържимост. В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка вид „ кронка ”. Показани са и други ексцентрични способи за затваряне на бутилки “, описа още Пламен Мадемов.
Освен предметите, посетителите могат да прегледат и доста осведомителни материали, етикети и фотоси. Върху някои от тях са изобразени типично български „ кръчмарско-юнашки сюжети “ с непредвиден край. „ Не липсват и реклами за към момента набиращата при започване на ХХ век известност у нас бира. Специално място в експозицията заема компания „ Васил П. Буланов ”, показана от даренията на неговата внучка “, добави шефът на Музея.
Експозицията ще остане в град Правец до края на месец януари 2018 година.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР