Служителите и работниците в Областна администрация на област София изразяват

...
Служителите и работниците в Областна администрация на област София изразяват
Коментари Харесай

Служителите в Областна администрация - област София готвят безсрочна ефективна стачка

Служителите и служащите в Областна администрация на област София показват своето неодобрение от обидното нарастване на главните месечни заплати, признати с Постановление № 79/03.04.2024 година на Министерски съвет, отчитайки размера на настоящите заплати в регионалната администрация и междинната работна заплата за гр. София за м. декември 2023 година, която по данни на Национален статистически институт е 2 999 лева Това оповестиха те в позиция, публикувана до медиите.
 
Съгласно решения на Общото заседание на служащите и чиновниците, извършено на 04.04.2024 година и на съображение Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, на 05.04.2024 година са изпратени претенции до работодателя – регионалния шеф на област София, както и до Министерски съвет, защото регионалните администрации са вторичен разпоредник с бюджетни средства към Министерски съвет. Преговорите според ЗУКТС ще бъдат водени за оптимален период от 14 дни, считано от приемане на настояванията.
 
В случай че в този период не бъде реализирано съглашение, преговорният развой ще се смята за несполучлив и ще се пристъпи към провеждането на безсрочна ефикасна стачка. Тя ще се изрази в преминаване на работа при понижен потенциал, като работният развой се реализира от 9 до 11 ч. всеки работен ден, а в останалото време се преустановява работа напълно, в това число обслужване на жители, вписване на преписки и документи, процесуалното посланичество по делата, предоставени на Областния шеф на област София като прокурист на министъра на районното развиване и благоустройството, както и тези, по които той или администрацията е страна, и организационно-техническата подготовка на идните избори за народни представители за Народно заседание и за членове на Европейския парламент от Република България. Стачните дейности ще стартират незабавно след приключване на изискуемия 7-дневен период от уведомлението по член 11, алинея 3 от ЗУКТС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР