Правата на българите в Република Северна Македония ще бъдат разглеждани

...
Правата на българите в Република Северна Македония ще бъдат разглеждани
Коментари Харесай

Кирил Петков изглежда съгласен: Права за българите в Северна Македония - щом Скопие вече е на пътя за ЕС

Правата на българите в Република Северна Македония ще бъдат обсъждани когато страната е покрай влизане в Европейския съюз. Това стана ясно от думите на премиера Димитър Ковачевски по време на общ брифинг с българския си колега  Кирил Петков . Събитието се състоя след общо съвещание на министрите на двете страни.

По време на брифинга Ковачевски беше запитан за правата на българските жители. Той отговори, че те ще бъдат добавени в конституцията на страната, само че чак когато Северна Македония отвори конституцията си за влизането в Европейски Съюз, което се прави в края на преговорния развой, който пък България блокира точно с това искане.
Петков и Ковачевски подписаха три меморандума - за жп линия, земеделие и бизнес
Премиерите на България и Република Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски дадоха взаимна конференция след заседаниет...
Прочети повече
" Различни страни имат друго нареждане в конституцията. В Северна Македония самостоятелните права са групови права, с изключение на македонския има албански и други нации, които са в състава на конституцията, и в случай че има други жители, които се дефинират по различен метод, могат да изискат да са част от конституцията, това е развой и има доста стъпки. Когато се отвори конституцията за ремонти по отношение на Европейски Съюз, ще се отвори и тази глава ", сподели Ковачевски.

" Този отговор беше доста обстоен и желая да ви благодаря, в действителност Министерствата на външните работи ще работят в паралел, до момента в който станат ясни останалите въпроси. Днес поставихме рамката за тази обща работа ", отвърна Петков.

Очаквайте детайлности!

Сподели с твоите другари

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР