Пръчици от тесто с пълнеж от сирене. Любима семейна рецепта.

...
Пръчици от тесто с пълнеж от сирене. Любима семейна рецепта.
Коментари Харесай

Вкусни пръчици с пълнеж от сирене

Пръчици от тесто с заряд от сирене. Любима фамилна рецепта.

Те са чудесни за закуска, вечеря или леки закуски. Могат да се сервират на рождени дни, тържества и други мотиви. Получават се доста сочни и меки.

Вкусни са както топли, по този начин и студени и остават меки на идващия ден. Приготвят се доста елементарно.

Необходими съставки:
400 мл топла вода
200 г кисело мляко със стайна температура
40 г прясна квас (10 г суха)
1 кг брашно
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол или на усет
500 г сирене
2 супени лъжици заквасена сметана
250 г маргарин
2 жълтъка
50 мл олио + 4 с. л.

Приготвяне:
Разтворете маята в хладка вода, прибавете супена лъжица захар и разбъркайте. Добавете 300-400 г брашно и сол, след което още веднъж разбъркайте, с цел да няма бучки. Добавете почти същото количество брашно, 50 мл олио, кисело мляко и разбъркайте още веднъж.

Намажете тестото с 2 супени лъжици олио от всички страни, след което го оставяте за към час, до момента в който удвои размера си.

Ако сиренето не е солено, посолете го, прибавете заквасената сметана и разбъркайте. Разточете тестото на кора с размери почти 40×60 см. Настържете маргарина по цялата повърхнина, по-късно навийте кората на руло. Оставете го да почива 10 минути, след което го разгънете.

Разточете кора с дебелина 0,5 см и нанесете от горната страна половината от пълнежа. Похлупете кората на половина и нарежете на линии и усукайте всяка лента спираловидно. Подредете лентите, които в този момент наподобяват на пръчици, в намаслена тава.

 Пръчици от тесто с заряд от сирене и сметана

Когато сте подредили всички ленти, разбийте жълтъците с останалите 2 супени лъжици олио и щипка сол, след което намажете пръчките. Оставете да втасат (толкова пръчици се получават от половината тесто), до момента в който напълните втората (повторете същата процедура с втората част от тестото).

Вижте още: Преборете кашлицата и бронхита с апетитен домакински лек!

Когато приключите с втората част от тестото, включете фурната на 220 градуса, като през това време тестото ще втаса още малко. Печете към 20 минути. Продължителността на печенето зависи от фурната, може да отнеме и 25 минути.

Вашите вкусни пръчици от тесто със сирене са подготвени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР