ПП ВОЛЯ подготвя закон за фалшивите новини. Това обяви в

...
ПП ВОЛЯ подготвя закон за фалшивите новини. Това обяви в
Коментари Харесай

ВОЛЯ готви закон срещу фалшивите новини

ПП ВОЛЯ приготвя закон за подправените вести. Това разгласи в предаването "Денят ON AIR " членът на Изпълнителното бюро на партията Стефан Августинов.

Основният механизъм на този закон ще бъде регистрационен режим за всички уеб сайтове. Той ще съдържа информация за притежателя на домейна, кой оперира в уеб страницата и каква е неговата подредба.”Проблемът с подправените вести е извънредно наболял в цяла Европа”, добави Августинов.

Той разяснява и текста на препоръчаните ремонти в Закона за правосъдната власт, който ще принуди всички работещи в правосъдната система да заявяват възможни участия в ловни дружинки, клубове по ползи, фенклубове и други сходни. Стефан Августионов бе безапелационен, че това може бъде използвано като наказателна мярка против магистратите и е тип въздействие върху правосъдната власт. "Това на процедура не разрешава свободата на сдружаване, която е съществена човешка независимост... Търси се инструмент за въздействие върху тези хора ", добави още на Стефан Августинов.Според него дискредитиране на даден чиновник в правосъдната система по този метод може да се случи, в случай че последният, да вземем за пример, не си е плащал от години членския импорт в клуба, където се води записан.

Августинов напомни още, че Политическа партия ВОЛЯ е била с най-голям коефицент на успеваемост на импортирани законопроекти през първите три месеца от работата на 44-то Народно заседание. Той издаде, че ВОЛЯ приготвя и законодателни промени, които ще подкрепят разкриването на ярко на публичните поръчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР