ПП-ДБ започнаха война срещу министъра на вътрешните работи, защото той

...
ПП-ДБ започнаха война срещу министъра на вътрешните работи, защото той
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ води война срещу Стоянов, защото не се съгласи да безчинстват на изборите

ПП-ДБ започнаха война против министъра на вътрешните работи, „ тъй като той не се съгласи да безчинстват по време на изборите ”, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка желаната оставка и разногласието кой го е предложил за поста.

Той изясни и по какъв начин се е стигнало до избора на Калин Стоянов за вътрешен министър. " Когато пристигна тематиката Министерство на вътрешните работи, аз им споделих, че би трябвало да е специалист, експерт, далечен от всички. Предложих да се избира от наличните - назначени от тях по тяхно време години наред, или от президента Радев служби. Ние от няколко години, след смяната и промените, които направиха в Министерство на вътрешните работи с Бойко Рашков, техните министри и Демерджиев, нямахме нито един човек даже на приблизително управническо равнище, камо ли началник на работа ", описа Борисов.

" Казах да изберем сред шефа на полицията, на БОП-а, на жандармерията. Той отиде, съветва се и по-късно предложиха Калин Стоянов. Аз се съгласих. Не съм приказвал с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал. Вчера господин Петков сподели и аз съм склонен, тъй като доста пъти им го споделих, че няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато ние имахме сходен проблем и управлявахме, сменяхме министри, основни секретари, тъй като носихме политическата отговорност. Сега тези назначения са експертни, те са назначавани от Политическа партия не от ГЕРБ ", означи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР