ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС по повод

...
ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС по повод
Коментари Харесай

ПП-ДБ дават на прокуратурата решението на кабинета за детската болница

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС във връзка вчерашното решение на служебното държавно управление да утвърди градеж на частна детска болница " Мама и аз ".

Коалицията упорства да се ревизират изискванията, при които е издадено разрешението, както и разбора на потребностите от разкриване на частната болница, който е осъществен.

ПП-ДБ приканват президентът, назначил служебното държавно управление и министър председателят Главчев да подхващат дейности за отдръпване на взетото решение.

Според групировката това решение е нелогично, само че пък не ги изненадвало. Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи, показват от ПП-ДБ.

" След 10 месеца отпред на едно държавно управление в комплицирана настройка кабинетът Денков уточни решение, само че съпротивата беше голяма. Сега всички схванаха за какво ", акцентира се в позицията на групировката.

" Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско опазване на здравето и се бореше против нашите решения за основаване на национална детска болница, през днешния ден си обезпечи политическата поддръжка за основаване на болница от частен вложител. "

Според ПП-ДБ построяването на частната болница опорочава идеята за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция.

ПП-ДБ се закани да търси отговорност за решението и всички последици от него по всевъзможен начин на политическата и институционална система.

Според обединението е извънредно време служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява - да провежда почтени избори.

" Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на нашите деца. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР