ПП-ДБ ще даде на прокуратурата и ДАНС решението за създаване

...
ПП-ДБ ще даде на прокуратурата и ДАНС решението за създаване
Коментари Харесай

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частната детска болница

ПП-ДБ ще даде на прокуратурата и ДАНС решението за основаване на частна детска болница . От партията ще внесат сигнал за инспекция на изискванията, при които е издадено разрешението, както и на разбора на потребностите от откриване на частната болница, който е осъществен. 

Призоваваме президента, назначил служебното държавно управление, и премиера Главчев да подхващат дейности за отдръпване на взетото решение, показват от ПП-ДБ. 

„ Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско опазване на здравето и се бореше против нашите решения за основаване на национална детска болница , през днешния ден си обезпечи политическата поддръжка за основаване на болница от частен вложител “, написа в позиция на партията, публикувана до медиите.

 Румен Радев прикани Димитър Главчев да премисли решението за частна детска болница България 2 мин. Румен Радев прикани Димитър Главчев да премисли решението за частна детска болница  bTV Репортерите: Детската болница – по кое време? България 5 мин. bTV Репортерите: Детската болница – по кое време?  Две бъдещи детски лечебни заведения: Частната ще отстрани ли държавната? България 4 мин. Две бъдещи детски лечебни заведения: Частната ще отстрани ли държавната?  Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е обезпечено България 5 мин. Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е обезпечено  Румен Радев прикани Димитър Главчев да премисли решението за частна детска болница България 2 мин. Румен Радев прикани Димитър Главчев да премисли решението за частна детска болница  bTV Репортерите: Детската болница – по кое време? България 5 мин. bTV Репортерите: Детската болница – по кое време?  Две бъдещи детски лечебни заведения: Частната ще отстрани ли държавната? България 4 мин. Две бъдещи детски лечебни заведения: Частната ще отстрани ли държавната?  Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е обезпечено България 5 мин. Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е обезпечено

От ПП-ДБ дефинират като нелогично решението на служебното държавно управление да утвърди основаването на частна детска болница в София.

„ Което обаче не ни изненадва. Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи. След 10 месеца отпред на едно държавно управление в комплицирана настройка кабинетът „ Денков “ уточни решение, само че съпротивата беше голяма. Сега всички схванаха за какво “, гласи още позицията на ПП-ДБ. 

Снимка: bTV

Според ПП-ДБ построяването на частна болница във типа, в който през вчерашния ден Министерският съвет реши, опорочава идеята за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се.

„ Това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция “, допълват от партията.

„ Ще търсим отговорност за решението и всички последици от него по всевъзможен начин на политическата и институционална система. Крайно време е служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява - да провежда почтени избори. Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на нашите деца “, безапелационни са ПП-ДБ.

Снимка: bTV

Вчера служебното държавно управление взе решение да утвърди основаването на частна Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София. Служебният министър председател Димитър Главчев уточни, че няма колизия сред частната детска болница и държавната и разгласи, че финансирането за държавната детска болница е обезпечено.

Проектът за частната болница e на стойност 120 милиона лв., като вложителят е декларирал подготвеност да я построи в период до 48 месеца. Решението на кабинета докара до реакцията на Обществения съвет за основаване на Национална детска болница, съгласно който София и районът нямат финансовия и кадрови потенциал да захранят две огромни, многопрофилни детски лечебни заведения.

От здравното министерство разясняват, че в многопрофилната болница " Мама и аз " ще се лекуват най-вече пациенти над 18 години. Предвидено е там да има единствено едно педиатрично поделение с 40 кревати. Болницата ще работи със Здравната каса. Колкото до бъдещата национална детска болница от министерството осведомят, че следва подписване на контракт с компанията реализатор.

В своя позиция, изпратена до медиите, от Обществения съвет за основаване на национална детска болница настояха служебното държавно управление да даде неотложно пояснение за решението си да утвърди плана за основаване на частна  многопрофилна детска болница на територията на София. Според Обществения съвет одобряването на частния план минира основаването на Национална детска болница и слага под въпрос всички  положени до този миг старания и поети задължения.

Снимка: btvnovinite.bg

Фондация „ Даная “ разгласи , че ще съди страната за решението на Министерския съвет да утвърди построяването на частно лечебно заведение преди завършването на бъдещата Национална детска болница.

Днес в писмо до медиите президентът Румен Радев прикани служебното държавно управление на Димитър Главчев да премисли решението за  основаването на частна детска болница  в София.  „ Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес “, уточни президентът.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР