Позволете ми преди всичко да изкажа своите най-искрени съболезнования на

...
Позволете ми преди всичко да изкажа своите най-искрени съболезнования на
Коментари Харесай

Радев: Убийството в Русе разкри двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот

„ Позволете ми на първо място да изкажа своите най-искрени съболезнования на фамилията и околните на Виктория Маринова. От всяка неправда боли и тя е мотив за отвращение. Този случай разкри големия недостиг на доверие в нашите институции както вътре в страната, по този начин и на открито. Разкри и двойния критерий, с който се мери цената на човешкия живот. Очаквам органите на реда и съда да покажат освен на българските жители, само че и на сътрудниците ни по света, че такива закононарушения в България се разкриват дейно и се санкционират с най-голямата суровост на закона. “
 Историк от президентския комитет за единство заприказва за възбрана на партиите и затваряне на Народното събрание  Зад високопарните апели на президента Радев стоят персонални упоритости за власт
Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в Троян, където бе посетител във връзка празника на града.

Държавният глава акцентира, че чака ефикасни дейности и за разкриването на убийствата на предприемача Петър Христов и на данъчния чиновник Иво Стаменов, както и за десетките други похищения против личността, тъй като техният живот е не по-малко важен.

Помолен да разяснява нуждата от обединяване на нацията и дали това не значи „ привършване на опциите за еднопартийно ръководство “ президентът уточни, че общество, което не осъзнава смисъла на единението, е обречено.

„ В днешно време от разделянето на хората се хранят малко на брой, само че бедата е обща “, съобщи Румен Радев и добави, че помиряването ни с историята е значимо, с цел да може политическият спор през днешния ден да е фокусиран върху настоящите проблеми и бъдещето, а да не бъде подменян с изкуствено основани проблеми и тематики от предишното.

„ Това не значи никога индулгенция за осъществени закононарушения, само че ние би трябвало да се обединим към това да се съблюдават законите през днешния ден, това е най-важното “, безапелационен е президентът.

Радев акцентира също по този начин, че обща би трябвало да бъде и битката с бедността, с растящите неравенства и неграмотността, защото те не престават да раждат разцепление, престъпност и корупция, а всичко това ни отдалечава от общо бъдеще.

Помолен да разяснява здравната промяна, президентът съобщи, че българското опазване на здравето е с тежка диагноза:

„ Най-важното за мен е фокусът на тази промяна, а той би трябвало да бъде върху пациента, тъй като сега недоволни са и пациентите, и лекарското съсловие “, сподели Румен Радев.

Президентът уточни, че се стига до обстановка, в която българските медици търсят своята реализация в чужбина, а пациентите също се стремят да обезпечат своето лекуване отвън страната. „ Така би трябвало да е проведен моделът, че крайната му цел да бъде лекуването на пациента, а не запълването и калкулацията на всевъзможни клинични пътеки “, сподели президентът.

В отговор на въпрос дали има нужда от избор на съмнение по въпросите на опазването на здравето Радев съобщи, че това е решение на политическите партии. „ Внасянето на избор на съмнение в Народното събрание не всеки път значи и има за съществена цел събаряне на държавното управление “, добави президентът, съгласно който значимо е да има спор по публично значими тематики.

Помолен да разяснява обстановката с изваждането на „ Джи Пи Груп “ от плановете, свързани с европейски средства, президентът Радев означи, че явно това е показателно за съществуването на сериозен проблем:

„ От една страна са високите цени, от друга – безобразното качество по пътищата, а и в центъра на София “

Радев беше безапелационен, че за решаването на този проблем е нужна политическа воля, само че освен за изваждането на една компания или недопускането ѝ до публични поръчки при към този момент подписани контракти.

„ Такъв вид метод поражда и доста други въпроси – къде са държавните и публични институции, къде е правосъдната система? Политическата воля би трябвало да демонстрира бистрота, отговорност и отчетност, които до бъдат в всекидневието на всяко едно ръководство, а не само най-после, когато се появи проблем “, съобщи още президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР