Позволете ми да Ви кажа нещо, което повечето партии си

...
Позволете ми да Ви кажа нещо, което повечето партии си
Коментари Харесай

„Беше грешка и Вие го знаете“: Нинова упрекна Радев за липсващия бюджет

„ Позволете ми да Ви кажа нещо, което множеството партии си мислят, само че никой не смее да Ви го каже, само че защото ние с Вас постоянно сме си говорили съответно – беше неточност, че предходната година не внесохте бюджет и не го приехме. Сигурна съм, че и Вие го отчитате като такава, тъй като в този момент щяхме да имаме успокоение – обществото и страната щяха да имат предвидимост какво ни чака до края на 2023 година “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на консултациите при президента. Тя уточни, че Българска социалистическа партия е срещу поддържането на бюджетен недостиг от 3%, с цел да влезе България „ в този момент и незабавно “ в Еврозоната и изреди редица европейски страни с по-големи дефицити.

„ Спорен може да бъде моментът, за какво служебното държавно управление не внесе бюджет в края на предходната година, само че дано подчертая, че в случай че бюджетът беше импортиран и всички тези 10 милиарда лева искания за разноски, сега дефицитът щеше да бъде доста по-висок от всички тези страни, които изброихте “, отвърна президентът.

Нинова означи, че за левицата има четири основни целта:
Борба с инфлацията, бедността и възходящите неравенства и ограничения за увеличение на приходите и понижаване на цените Приемането на законите по Плана за възобновяване и устойчивост Съдебна реформа Членство в Шенген
„ И четирите имат финансово изражение и са вероятни единствено през приемането на бюджет “, акцентира тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че огромна част от законодателната стратегия, призната от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, са едни заглавия без наличие и занапред би трябвало да се пишат законите.

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР