Позовавайки се на високопоставен служител на американското разузнаване, репортерът Джеймс

...
Позовавайки се на високопоставен служител на американското разузнаване, репортерът Джеймс
Коментари Харесай

Associated Press уволни журналиста, който обяви падналите в Полша ракети за руски

Позовавайки се на „ почитан чиновник на американското разузнаване ”, репортерът Джеймс ЛаПорта (JamesLaPorta) заяви, че " съветски ракети са пресекли територията на Полша, убивайки двама души ". Официално Съединени американски щати и Полша са склонни да одобряват, че рухването на ракетите е резултат от работата на украинската противовъздушна защита (ПВО).

Принципът на Associated Press (AP) е създателите им да показват повече от един източник, в случаите, когато същият е неизвестен.Изключения се одобряват, единствено когато става дума за " авторитетно лице, което дава толкоз подробна информация, че няма подозрение в нейната акуратност ".

Daily Beast показва, че въпросната обява на AP " изплаши огромна част от света ", защото международните новинарски излъчвания я цитираха. На идващия ден AP я смъкна от уеб страницата си и разгласява нова, в който се оповестява, че първичната информация е получена от „ източник, чиито данни се оказаха погрешни, а следващи данни демонстрираха, че ракетите са създадени в Русия, само че най-вероятно са изстреляни от Украйна “.

Според Washington Post,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР