Курсорът (показалецът) на мишката в Windows е нещо, което виждате

...
Курсорът (показалецът) на мишката в Windows е нещо, което виждате
Коментари Харесай

Как да промените размера и цвета на курсора на мишката в Windows 10 и 11

Курсорът (показалецът) на мишката в Windows е нещо, което виждате и на което разчитате по през целия ден, само че също по този начин се приема за даденост. За множеството консуматори той е просто бяла стрелка по дифолт с дребен размер. Ако обаче зрението ви не е положително или употребявате няколко монитора, от време на време може да е мъчно да видите курсора на мишката.

За благополучие е елементарно да измененията размера и цвета на курсора на мишката в Windows 11 или 10, а в случай че желаете да отидете по-далеч, можете даже да инсталирате персонализирани указатели на мишката, които наподобяват по друг метод.
По-долу ще разгледаме няколко разнообразни метода за персонализиране на курсора, като стартираме с най-лесния. Скрийншотовете са от Windows 11, само че стъпките са същите и за Windows 10.

Как да измененията размера и цвета курсора на мишката, като употребявате настройките за досегаемост

Ако желаете просто да измененията размера и цвета на курсора, най-лесно е посредством да потребление на менюто с настройки за досегаемост на Windows. Ето по какъв начин.

1. Потърсете „ change pointer “ или „ показалец “, според от това на какъв език е вашият Windows в менюто за търсене на Windows и щракнете върху първия резултат.

2. Оттук може да измененията размера и цвета на курсора. Препоръчваме да изберете опцията за пъстър показалец, с цел да се откроява.

Как да измененията курсора за текст

1. В същото меню можете да измененията дебелината на текстовия курсор и/или да добавите знак за курсора, който го прави по-лесно видим.

2. Активирайте знака на текстовия курсор и задайте цвета и размера му, в случай че желаете да има знак. Той е изключен по дифолт.

3. Регулирайте плъзгача за дебелина на текстовия курсор надясно, в случай че желаете по-дебел курсор.

Използване на различен курсор

Ако желаете изцяло друг тип на курсора си можете да изтеглите таъкв от интернет. В допълнение към главната стрелка, която употребявате, с цел да щракнете върху неща, има икони, които се появяват, когато нещо се зарежда или когато променяте размера на прозореца. Ето по какъв начин става това.

1. Изтегляне на персонализирани файлове с курсори. В Pling има хубава сбирка от безвъзмездни курсори.

2. Разопаковайте изтегления набор от курсори.

3. Стартирайте Install.inf, в случай че има подобен файл в разархивираната директория с курсори, като щракнете с десния бутон на мишката върху него и изберете „ Инсталиране “.

4. Отворете настройките на мишката посредством контролния панел на Windows.

5. Изберете схемата, която сте конфигурирали, от менюто „ Схеми “ в раздела Показалци и щракнете върху ОК.

Ако не сте удовлетворени от резултата, можете да измененията схемата назад на „ (None/Няма), с цел да се върнете към класическия курсор “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР