Подготовката на изборите върви нормално и в срок, каза на

...
Подготовката на изборите върви нормално и в срок, каза на
Коментари Харесай

Две партии са поискали ЦИК да заличи регистрациите им за изборите

Подготовката на изборите върви обикновено и в период, сподели на брифинг заместник-председателят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева. 

Днес изтичат много значими периоди. Единият от тях е, че всички партии, обединения, инициативни комитети, които са регистрирани за присъединяване в изборите за Европейски парламент и Народно заседание, следва да подадат документи до 17:00 ч. за регистрация на кандидатските листи. За членове на Европейския парламент - в ЦИК, а за народни представители - в районните изборни комисии. Днес би трябвало да завърши регистрацията на самите кандидатски листи, напомни Матева, представена от. 

До момента в ЦИК за членове на Европейския парламент документи за регистрация са подали 24 партии и обединения и един предприемчив комитет, издигнал самостоятелен претендент. Подадена е и подписка, която се ревизира. След като се върне резултатът от инспекцията, ще бъде взето надлежно решението за регистрация, уточни още заместник-председателят на ЦИК. 

Росица Матева уточни, че на уеб страницата на ЦИК има подраздел „ Кандидатски листи “, където е оповестена информация за всички регистрирани претенденти. 

Листите се обновяват непрестанно. В момента, в който се вземат решения, се разгласяват на нашата страница, сподели тя.

До момента имаме подадени заявки от две партии за изтриване на регистрацията. Едната е партия „ Правото “, която е записана и за двата типа избори, другата е „ Републиканци за България “, която е записана единствено за присъединяване в изборите за Народно заседание. Днес следобяд ЦИК ще се произнесе по тези заявки, сподели Матева. 

На 8 май от 16:00 ч. ще бъде изтеглен жребият, с който ще се дефинира номерът на всички партии и обединения, както и самостоятелни претенденти, регистрирани в ЦИК за членове на Европейския парламент, с който ще вземат участие в бюлетината. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР