Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста

...
Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста
Коментари Харесай

Цацаров: Позиция на кабинета ли е, че с ареста на Иванчева са прехвърлени границите

Позиция на целия кабинет ли е изказванието , че при ареста на кметицата на " Младост " са трансферирани границите , попита основният прокурор Сотир Цацаров в изявление за Агенция " Фокус ". Коментарът му бе по отношение на изявлението на вицепремиера по правосъдната промяна Екатерина Захариева за ареста на кметицата на столичния регион " Младост ".
 Главният прокурор Сотир Цацаров БГНЕС


" Всеки има право на позиция, както и на това да я изрази намерено
. Смущаващото в тази ситуация е, че думите – а точните думи бяха „ трансферираха се границите “ – са изречени не от какъв да е, а от вицепремиера, виновен за правосъдната промяна , и не къде да е, а на формален брифинг в Министерския съвет, директно след привършване на постоянното съвещание на държавното управление. Въпросът е какво обръщение, какъв сигнал излъчват тези думи към Специализираната прокуратура и изключително към новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията, в случай че в тази ситуация става дума за първото им общо следствие за тежко корупционно закононарушение ", сподели обвинител номер едно.

" Въпросът е до каква степен това обръщение кореспондира необятно прокламираните и от самата министър Захариева антикорупционни политики на държавното управление. Най-после въпросът е дали изказванието, че още първите сполучливи взаимни дейности на прокуратурата и комисията са трансферирали границата е позиция на целия кабинет, която неговият вицепремиер огласява на глас. Ако посланието, отправено към нас, е, че има граница, която ние не би трябвало да прекосяваме, за мен явно има цялостно разминаване сред формалните заявления за битка с корупцията и действителните упования, които изпълнителната власт има " разяснява Цацаров.

 Главният прокурор Сотир Цацаров БГНЕС

Главният прокурор съобщи, че няма визия за какъв разбор приказва министър Захариева , когато декларира, че по случая ще се извърши разбор. " Няма по какъв начин обаче тя или който и да е различен представител на изпълнителната власт да има присъединяване в разбора на доказателствата по това дело, което по закон е пълномощие единствено на наблюдаващите прокурори и на проверяващите органи. Иначе до момента на разбори, проекти и пътни карти сме се нагледали задоволително. Отдавна към този момент е време за деяние ", добави той.
 

Главният прокурор съобщи още, че фактически оправдателните присъди за корупция не радват никого , само че той има доверие в сътрудниците си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР