Поздравления към творците и възрастните хора отправи кметът на община

...
Поздравления към творците и възрастните хора отправи кметът на община
Коментари Харесай

Кметът на Елин Пелин с поздравления към творците и възрастните хора

Поздравления към създателите и възрастните хора насочи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

„ Уважаеми музикални създатели, уважаеми поети, през днешния ден, 1 октомври, е един доста специфичен ден. Приемете най-сърдечните ми поздравления по случай Световния ден на музиката и поезията! Честит празник на всички, носещи магията на музиката и стиховете в сърцата си и създаващи хубост от страсти от ноти и думи! Благодаря Ви за хубостта, с която дарявате Вашите фенове. Пожелавам Ви здраве и дано в никакъв случай да не секва креативното Ви ентусиазъм и възторг в душите Ви! “, се споделя в приветствения адрес на градоначалника към създателите.

Към хората от третата възраст той се обърна с благодарност и респект.

„ На този ден всички ние изричаме уважението си към Вас, стожерите на нашето общество. Благодарение на напъните, които сте полагали през целия си живот, през днешния ден обществото ни се крепи на духовни и морални полезности. Благодарни сме, че Ви има, тъй като житейските уроци, които ни предавате, не могат да бъдат прочетени в нито една книга. Пожелавам Ви да бъдете здрави, зад а можете пълноценно да се наслаждавате на годините пред Вас, дълъг живот и споделени моменти със фамилията и другари! “, пожела им кметът Симеонов.

На 14 декември 1990 година Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава да дефинира 1 октомври като Международен ден на възрастните хора, документирано в Резолюция 45/106. За първи път честването на Деня е на 1 октомври 1991 година.

Денят има за цел да се увеличи осведомеността по отношение на проблемите на възрастните хора, да се отдаде респект и почитание и да се оцени приносът на хората от третата възраст към обществото. 

1 октомври е и Ден на поезията в България и Световен ден на музиката съгласно ЮНЕСКО. Празникът се организира за първи път през 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО във Франция и през днешния ден се отбелязва в 120 страни. Световният ден на музиката има към този момент 45-годишна история, а през 1980 година, във връзка 700-годишнината от рождението на св. Йоан Кукузел, денят 1 октомври е разгласен и за Празник на българските артисти и музиканти. Това е ден, който би трябвало да подсети за мястото на музиката в живота на хората и ролята ѝ за духовното ни извисяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР