Позабравен кримигерой от годините на прехода е закопчаният на столичния

...
Позабравен кримигерой от годините на прехода е закопчаният на столичния
Коментари Харесай

Стана ясно кой е легендарният бандит, спипан в София за обир за 500 бона

Позабравен кримигерой от годините на прехода е закопчаният на столичния бул. "Тодор Каблешков " поради кражбата на доста безценен екскаватор от бургаска компания, написа "Телеграф ". 50-годишният Христо Томов, прочут в ъндърграунда от 90-те години, е продал машината за 50 000 лв. на конкурентна компания.

Според обвиняването Томов е отмъкнал багера от строителен обект при започване на лятото. Натоварил скъпата машина на камион и я превозил до вътрешността на страната, където я продал на по-ниска цена на друга строителна компания.

Разследващите случая обясниха, че незаконната активност на 50-годишния мъж ще бъде изяснена в елементи, защото се допуска, че е съпричастен и към други две сходни обири - на екскаватор и преден товарач.

Старозагорски криминалисти напомнят, че Томов преди години бе комбина с именития автоджамбазин Димитър Димитров - Митьо Лудия, който почина на 16 март 1999 година с авера си Живко Желев - Бахамата при гърмеж на лекия им автомобил БМВ.

Лудия и Бахамата са били наети да унищожават камиони на съперници, гърмежът е станал при невнимателно боравене с детонатор по пътя към край град Калъхран, окръг Хатай, на 40 км от турско-сирийската граница. Двамата заралии тогава получили 100 000 немски марки от сирийските предприемачи доктор Ахмед Катме и Айман Фараджала, които след това бяха екстрадирани.

Бахамата се присъединил в последния миг, тъй като тъкмо тогава Томов бил арестуван в Стара Загора и по този метод се разминал със гибелта. От много време роденият в Свиленград мъж липсващ от полезрението на старозагорските ченгета, имало данни, че се е открил за непрекъснато в София, като изпълнявал поръчки за доставка на скъпа строителна машинизация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР