Появи се версия на проекта за решение на Народното събрание

...
Появи се версия на проекта за решение на Народното събрание
Коментари Харесай

Управляващите разписаха план за рестарта на Белене в няколко точки

Появи се версия на плана за решение на Народното събрание (НС) по отношение на рестарта на АЕЦ " Белене ". Предложението е импортирано от депутати от ръководещото болшинство - ГЕРБ и " Обединени патриоти " (ОП).​
​Припомняме, че неотдавна Българска социалистическа партия внесе таман план за анулация на решението от 2012 година, с което " Белене " беше преустановен.​ Сега излиза наяве, че предлагането на ръководещите се състои от пет точки, написа изданието " КлубZ ".
​ГЕРБ и Патриотите желаят Народно събрание да разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да стартира работа по търсене на разновидности за създаване на централата , дружно със стратегически вложител и наложително на пазарен принцип .​ Народните представителите, от които потегля самодейността, показват, че рестартът на АЕЦ " Белене " би трябвало да е без държавни гаранции . Освен това като изрично изискване е маркирано, че не би трябвало да се ползват никакви непазарни механизми за гаранция във връзка с инвестицията. От ГЕРБ и Оперативна програма желаят също по този начин активите на централата да се слагат в настрана сдружение .
Депутатите показват, че Теменужка Петкова би трябвало да провежда и организира договарянията с евентуалните вложители . Процедурата по желание на вложител пък би трябвало да бъде създадена най-късно до края на октомври тази година . На енергийният министър е вменено обвързване и да уведомява от време на време националните избраници за хода на дейностите по огромния енергиен план.
Депутатите от ръководещото болшинство предлагат и държавното управление да анулира решението си от 2012 година за преустановяване на плана АЕЦ " Белене ". Именно това е и актът, който бе доказан тогава от Народното събрание и с него се спря градежът.
Припомняме, че на следващия ден заран (6 юни) от 08:30 ч. пред Народното събрание от политическата групировка " Демократична България " излизат на народен митинг против рестарта на втората нуклеарна централа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР