Появата на потенциална валута на БРИКС, която да се противопостави

...
Появата на потенциална валута на БРИКС, която да се противопостави
Коментари Харесай

БРИКС: 3 държави от съюза готови да пуснат нова валута, за да се борят с долара

Появата на евентуална валута на БРИКС, която да се опълчи на щатския $, набира скорост, като три страни членки започнаха процеса.

Алиансът БРИКС работи интензивно за смяна на световния финансов пейзаж, като се стреми да сътвори “ “, който да понижи въздействието, обичайно упражнявано от Съединени американски щати и техните западни съдружници върху други страни

Полагат се старания за увещание на разрастващите се страни в Азия, Африка и Южна Америка да се откажат от щатския $, приемайки идната смяна във финансовата парадигма.

Наскоро Сергей Глазиев, някогашен консултант на съветския президент Владимир Путин и икономист, трансформирал се в политик, удостовери напредналия стадий на развиване на новата валута. Глазиев разкри, че три от първичните пет страни основателки на БРИКС са постигнали съглашение за въвеждане на препоръчаната валута .

Реализирането на тази нова валута обаче зависи от утвърждението на Индия и Китай – двете останали страни основателки, които към момента не са дали единодушието си. Глазиев акцентира, че политическият консенсус на всички страни от БРИКС е от решаващо значение за стартирането на валутата, като три страни членки към този момент са изразили поддръжката си.

В резюме , главното затруднение пред въвеждането на валутата на БРИКС се състои в обезпечаването на политическо единодушие от страна на Индия и Китай. Бразилия, Русия и Южна Африка, първичните страни основателки, поддържаха концепцията, до момента в който разширените членове на БРИКС към момента работят за постигането на единомислещ консенсус. Разгръщащият се сюжет значи евентуална смяна в международния стопански ред, оспорваща преобладаващата доминация на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР