Повредите на автомобила често се случват в най-неблагоприятния момент и

...
Повредите на автомобила често се случват в най-неблагоприятния момент и
Коментари Харесай

Как да избегнем повредите на автомобила

Повредите на автомобила постоянно се случват в най-неблагоприятния миг и ви крадат време и нерви. Експертите поучават по какъв начин ловко и без огромни старания може да се минимизира рискът от щета.

Статистически видяно, 12-волтовата батерия е най-често наранена от повреди както при мотори с вътрешно горене, по този начин и при електрическите коли. Преди всичко рисковите температури в двете направления основават проблеми и редуцират доста експлоатационния живот. Всички направления под 10 километра са свързани с високо натоварване на автомобилната батерия, защото тя не може да бъде изцяло заредена. Поради това водачите би трябвало да се въздържат от къси пътувания, в случай че е допустимо.

Особено при по-старите батерии е целесъобразно, най-много през зимата, да се употребяват огромни потребители на сила, като дълги светлини или медийни системи, единствено когато моторът е включен - това защищава акумулатора на автомобила.

Шофьорите играят на несъмнено, в случай че ревизират батерията си в оторизирания си сервиз на постоянни шпации. Съветът при проблем е да имате помощни кабели или усилвател на старта в багажника и при проблем колата бързо още веднъж става преносима.

Необичайните шумове, загуба на мощ и промени в държанието при шофиране постоянно са първите признаци на идна щета. Затова е целесъобразно автомобилът да се ревизира при най-малкия симптом, с цел да се избегнат следващи вреди и скъпи поправки, поучават експертите.

Износващите се елементи като запалителни свещи, клинови или зъбни ремъци, съединител или алтернатор са изключително податливи на повреди. Шофьорите също би трябвало да ревизират равнищата на маслото и охлаждащата течност на постоянни шпации и да допълват работните течности, в случай че е належащо. Маслото е от огромно значение за живота на мотора. Поради тази причина би трябвало да се съблюдават интервалите за промяна на маслото.

Около пет до 10 % от всички повреди на транспортни средства при мотори с вътрешно горене се дължат на празен контейнер, а при електрически коли - на изтощена батерия. Поради това водачите би трябвало постоянно да ревизират напълването на резервоара или батерията и да се осведомяват за точки за зареждане и бензиностанции по съответния маршрут.

Неправилното зареждане на автомобила също се появява в статистиката за повредите. За да сте сигурни, че зареждате вярното гориво, предлагаме да ревизирате капачката на резервоара или сервизната брошура. Там ще намерите информация за вярното гориво.

Тегленето на електрически транспортни средства е проблематично и може да аргументи обилни вреди на автомобила. Тъй като електрическите транспортни средства не работят на луфт, силата към момента се генерира в електрическия мотор, когато гумите се движат. Ако бордовите системи не са включени, могат да зародят високи индукционни напрежения, които да повредят ръководещата електроника. Резултатът е щета от пресилване.

Обикновено не е проблем да избутате малко разваленото електрическо транспортно средство, само че това би трябвало да бъде сведено до най-малко. По-добре е да се обадите на сервиза за щета, от където ще оказват помощ да заредите батерията.

Една от най-честите аргументи за повреди е ниското налягане в гумата. Затова е целесъобразно да проверявате налягането в гумите на всеки две седмици. По-новите модели транспортни средства имат интегрирана система за следене на налягането в гумите, която предизвестява, в случай че стойностите са прекомерно ниски.

Ако пристигна най-лошото, аварийното или спешното колело е първият избор. Като опция, комплект за ремонт на гуми с уплътнител също може да ви помогне. Тук би трябвало постоянно да проверявате периода на валидност на комплекта, защото това средство има период на валидност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР