Повредената гума на правителствения "Фалкон" е отстранена, след като вчера

...
Повредената гума на правителствения "Фалкон" е отстранена, след като вчера
Коментари Харесай

Повредата на правителствения Фалкон е отстранена


Повредената гума на държавния "Фалкон " е отстранена, откакто през вчерашния ден имаше случай при кацането на машината в Брюксел.

Инцидентът с "Фалкон " – а в действителност е отлепване на най-горния пласт на гумата, което не поражда заплаха за пасажерите, обясниха за bTV от "Авиоотряд 28 ". В случая системите за сигурност не са нарушени. Повредата е открита след кацането и отварянето на вратите.

Тодор Коджейков, шеф на държавния "Авиоотряд 28 ", изясни, че основният инженер, който е в Брюксел, е огледал самолета. Той е пояснил, че може да продължи да извършва дилемите си. „ Сменена е гумата, имаме аварийна гума и самолетът е в редовност и може да извършва дилемите си”, безапелационен е Тодор Коджейков.

Самолетът е на 18 години. През 2015-а а трябваше да бъде заменен с нов след три следващи повреди с колесника, който отхвърляше да се прибере.

Сега експертите са на същото мнение. Покупката обаче досега се отсрочва.

Правителственият "Авиоотряд 28 " разполага единствено с два самолета и два хеликоптера, когато някой от тях е на ремонт или на инспекция, се постанова да се наеме аероплан.

През- 2008 а година държавният ТУ- 154 с делегацията на президента Първанов кацна спешно на Азорските острови поради щета в колесника. Повредата даде мотив година по - късно самолетът да бъде сменен с настоящия и сега Еърбъс 319.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР