Поводи за оптимизъм в Русия, както обикновено, се появяват на

...
Поводи за оптимизъм в Русия, както обикновено, се появяват на
Коментари Харесай

Захар Прилепин: Професионалните демократи напуснаха Русия и се появи истинска демокрация

Поводи за оптимизъм в Русия, както нормално, се появяват на фона на произшествия.
Въпреки това, даже не сме иронични: има учредения за оптимизъм.
Първото съществено загряване на гражданското общество се случи по отношение на злополуката в Харков.

В навечерието на украинската атака здравите военни репортери и анализатори, както си спомняте, започнаха да бият паника. Те проучиха протичащото се не от столичните студия, а от мястото на събитието и ясно видяха накъде отиват нещата.

Скоро в обществените мрежи стартира естествена борба: в продължение на две седмици „ охранителите “ биеха с всички сили „ паникьорите “ – добре, т.е. честните военни репортери и рационални анализатори – твърдейки всички, че е имало „ планувано прегрупиране “ и е осъществено „ изправяне на отбранителната линия “.

Всички тези квазипатриотични отпадъци валяха като от рог на изобилието: „ На върха знаят по-добре “, „ Не си гледайте работата “, „ И Кутузов се отдръпна, добре че нямаше Туитър “, „ Сега Конашенков ще изясни всичко на тези идиоти “, „ Досега сами те работят за себе си, други ще истеризират за другите “ и други шедьоври на охранителите с противозаконното потребление на кино цитати от руската класика.

Тогава се оказа, че въпреки всичко е имало злополука, а не „ прегрупиране “.

Е, най-малко нашите военни се отдръпнаха качествено, като не разрешиха войските да бъдат натикани в котлите - само че там, въпреки това, даже котките плакаха за войските ни. Но технологията остана, уви, доста.

Историята на мобилизацията стартира през миналите дни. Всички разбираме, че в действителност мобилизацията е директна последица от Харковската злополука, която разкри обикновеното: нямаме задоволително сили.

Мобилизацията от първия ден мина с брутални разноски: от районите заваляха такива вести, че заглушиха светлината.

„ Пазителите “ този път се опитваха да смажат „ будителите “ с нормалното си „ всичко върви по проект “, „ това не е вашата сфера на активност “, „ за какво си играете с враговете “.

Но този път същинското гражданско общество реагира доста по-остро. „ Пазителите “ бяха заглушени.

В резултат на качествено вдигнатия звук, репресиите в структурите, виновни за идващите пробиви, се случиха доста по-бързо, в сравнение с след Харков, и стана ясно, че високите служби най-сетне започнаха да обръщат внимание на гласовете изпод.

Циркулацията на информация оказва въздействие.

През всичките тези шест месеца от време на време четем мнения в блогове: „ Защо донасяте това на хората - докладвайте непосредствено на генералите и министрите. “

Ех хора, хора. Само в случай че беше толкоз просто...

Ако всичко беше толкоз просто, императорът нямаше да провежда многочасови диалози с военните командири най-малко два пъти.

Вие и аз дълго и радостно се подигравахме на украинските военни, които през първите шест месеца записваха постоянни сълзливи видео известия, в които споделяха, че са месо и няма с какво в действителност да се бият, само че не желаят загивам.

Но до момента в който бяхме иронични, те образуваха тези елементи, които по-късно си направиха селфита в Балаклея и Изюм.

Това не значи, че е належащо да се употребява техният опит и да се излъчват тъжни видеоклипове по каквато и да е причина.

Но това значи нещо друго: не би трябвало да търкаляте проблемите под килима.

Под килима няма да посмеят.

За разлика от Украйна, ние имаме цялостен набор от същински военни репортери, които филтрират информацията извънредно умело и няма да кажат прекалено много. Има набор от анализатори, които знаят цената на дадена дума. Накратко, има хора, които могат да дадат съвет и да споделят информация, в случай че бъде поискана.

Просто си хвани устата затворена.

Но даже и да се опитат да млъкнат, имаме хора, които умерено ще кажат истината на глас. Поне тази част нея, която няма да навреди на идеята.

И това работи.

Този път най-малко проработи.

Веднага откакто професионалните демократи напуснаха страната, най-сетне се появиха първите признаци на същинска народна власт.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР