Повод за отказа стана обстоятелството, че Василев няма уседналост от

...
Повод за отказа стана обстоятелството, че Василев няма уседналост от
Коментари Харесай

Асен Василев внесе жалба в ОИК-Хасково срещу отказа да гласува

Повод за отхвърли стана събитието, че Василев няма уседналост от шест месеца в страната, а има непрекратена регистрация по сегашен адрес в Съединени американски щати от 2000 година. Финансовият министър е приложил като мотив решението на ЦИК от 8 април тази година, с което е определен за депутат.

Той е изискал и да му бъде издадено нужното за гласоподаване уверение по член 40 от Избирателния кодекс, написа още в решението.

ОИК обаче смята, че същото е отправено до незапознат орган и изпраща по подготвеност жалбата до Община Хасково.

По-рано Петя Шопова, ръководител на СИК №28 изясни пред bTV:

" Асен Василев не беше открит в изборния лист, след което го открихме в листата със заличените лица. Основанието беше, че има сегашен адрес отвън България. За да може да упражни правото си на глас, следва да ни даде уверение по член 40 от Избирателния кодекс, издадено от Община Хасково и да попълни декларация, че няма да гласоподава другаде ". 

 Добромир Якимов, ръководител на ОИК - Хасково разясни: 

" Направихме питане до общината и установихме, че СИК, където е адресът на Асен Василев, е работила вярно. При моя инспекция, че откри, че от 2000 година той има сегашен адрес в Съединени американски щати и до сегашния миг в Общинска администрация - Хасково няма информация този адрес да е неактивен, че е изменен ". 

" Трябва да има сегашен адрес в България, който в тази ситуация той не има. Трябва да показа съответни доказателства, че тези данни в ГРАО не са правилни със подобаващ формален документ от Съединени американски щати. С тях би трябвало да се удостовери, че към 28 април този сегашен адрес не е в Щатите ", разясни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР