Повишаването на цените в страната принуждава хората да купуват храни

...
Повишаването на цените в страната принуждава хората да купуват храни
Коментари Харесай

В Чехия започнаха по-малко да ядат и повече да протестират

Повишаването на цените в страната принуждава хората да купуват храни на понижени цени и ги извеждат на улицата

През последните месеци, заради покачващите се цени в Чехия, магазините с понижени хранителни артикули станаха невиждано търсени. Хората икономисват от храна и се интересуват от намалени/преоценени артикули, написа чешкият вестник Lidovky.

Собствениците на дискаунт магазини означават безпрецедентнен интерес.

„ При нас идват нови клиенти и постоянно виждаме хора в бизнес костюми “, споделят в един от магазините.

Но защото хората харчат по-малко и постоянно няма задоволително ресурси в самите магазини, увеличението на търсенето няма да усили продажбите за доста дискаунт магазини, споделя Клара Фортова, създател на публикацията.

Дискаунт магазинът в Прага е препълнен през делничните следобеди. Тук те продават на понижена цена това, което другите магазини не продават: до напитка за 15 крони стоят торби с кисело зеле за 20 крони, а по-нататък енергийни питиета до макарони и бисквити. Някои артикули имат леко набръчкана опаковка, а други са с изтичащ период на валидност. Посетителите са най-вече пенсионери.

„ Идвам тук от доста време. Идвах тук, в дискаунт магазина, на път за супермаркета. Да, просто с цел да погледна. Но в този момент отивам в елементарен магазин единствено в случай че не намеря нещо тук. Ще замразя това и ще го изям по-късно “, споделя пенсионерката Вера Кубешова, дама на към 70 години, сочейки парче наденица.

Тя и брачният партньор й ядат малко, само че тя е привикнала да купува сок и сладки за внуците си.

„ Дори предходната година купувах огромни шоколадови блокчета за деца в елементарните магазини. Днес едвам мога да им купя бисквитки отсам. Е, каквото има. Такива са времената - би трябвало да се пести ”, добавя дамата.

Продавачката в магазина отбелязва, че през последните месеци потокът от клиенти се е нараснал.

„ Пенсионерите тук са повече денем. Те не се трансформират. Но когато хората се приберат от работа, има и такива, които не са идвали тук преди. Тук видях и „ тузари “, добре облечени хора, които по принцип не чаках да видя тук “, прибавя продавачката.

Собствениците на магазини споделят, че при покачвания интерес на хората към техните обекти постоянно няма задоволително артикули за продажба. Защото и огромните вериги имат по-малко артикули, предопределени за понижение.

„ Много артикули, които са ни изпращали от веригите, се употребяват за обществени цели, а по-малко се изпращат за понижение. Разбира се, хората се интересуват повече от нас от преди, само че ние не можем да отговорим на търсенето “, изясни Робърт Фаркас, притежател на магазин за понижени цени.

Робърт ръководи тези магазини от най-малко 20 години. Сега той има пет. Редовните му клиенти също видяха понижаване на предлагането на артикули.

„ Те са привикнали с избран стандарт и предложение, което обаче след експлоадирането на въоръжения спор в Украйна се промени. Наскоро ми се обади клиент и се оплака, че идва при нас два пъти дневно и желае да купи, само че няма какво да купи “, изясни Фаркаш.

Роман Ступка, притежателят на компанията Produkty na produktov, се сблъсква със същите проблеми като неговия бизнес сътрудник Робърт. Той държи магазин и също по този начин продава на едро.

„ Интересът е голям както от страна на крайните клиенти, по този начин и от страна на притежателите на магазини с понижени артикули “, удостовери наклонността той.

Собствениците на магазини прибавят, че през последните месеци измежду купувачите им се усилват представителите на междинната класа.

Собственикът на компанията " Най-евтините артикули " Милан Флашка също означи растежа в търсенето на артикули. Той обаче счита, че даже такова търсене не компенсира оскъпяването на личната активност на магазина.

„ Интересът набъбна, само че бизнесът ни се утежнява. Разходите порастват стремглаво, само че не и продажбите. Транспорт, сила, бензин, заплати… Едно малко нарастване на продажбите единствено компенсира това, което губим “, изясни той.

Според Флашка идват повече хора, само че купуват по-малко. Хората започнаха да мислят дали да харчат пари за съществени артикули или да купят нещо друго " вкусно ".

„ Когато хората имат по-малко пари, те разбираемо купуват по-малко. Когато имате единствено 200 крони в джоба си вместо 500 крони, към този момент няма да ги харчите безсмислено и да купувате глупави неща като шоколад или чипс ”, добави Флашка.

Съгласно резултатите от изследване, извършено през август от организация Instant, наклонността чехите да пестят от храната си също се удостоверява. По данните от изследването излиза наяве, че две трети от популацията пести от храна. Освен това младежите на възраст от 18 до 26 години пестят повече от храна, а по-възрастните жители на възраст от 54 до 65 години икономисват повече от сила. Последствията от инфлацията, съгласно изследването, са почувствали към 80% от чехите, заключава изданието.

Нашият коментар. Чешките управляващи доста интензивно поддържат Украйна. „ Ще продължим да поддържаме Киев посредством дипломация. И, несъмнено, ще продължим доставките на военна техника “, сподели чешкият министър председател Петр Фиала в края на лятото. Как дипломацията се съотнася с доставките на оръжия за Украйна, той очевидно не желае да намерения.

В резултат на това поддръжката на Украйна (това значи поддръжка за въоръжените сили на Украйна, за продължение на войната) удря по джобовете на чехите, които са принудени да се хранят все по-скромно. И надлежно страдат търговията, производството на храни, селското стопанство, промишлеността...

Последните всеобщи митинги в Прага не са инцидентни - участниците в тях желаеха сключването на контракти от държавното управление за закупуване на на ниска цена газ, в това число от Русия, декларация за неутралитет на Чехия и преустановяване на доставките на оръжие за Украйна, " освобождение от послушание на Европейски Съюз, СЗО и Организация на обединените нации. " Протестиращите желаеха и оставката на ръководеното от Фиала държавно управление.

Какво направи чешкото държавно управление в отговор на най-големия протест на жителите за последните тридесет години? „ Записа “ недоволните от политиката му в листата на " сътрудниците на Кремъл ".

„ На Вацлавския площад беше свикана проява на сили, които признават своята проруска ориентировка и чиито позиции са близки до екстремистките. Те пазят ползи, които са в несъгласие с ползите на Чешката република “, сподели чешкият министър председател Петр Фиала.

Тоест от 70 до 100 хиляди екстремисти - жители на Чешката република - по едно и също време взеха и се събраха в центъра на Прага - това ли желае да каже Фиала? Или че ползите на чехите опонират на ползите на Чехия? Но в случай че протестиращите в действителност бяха екстремисти, тогава министър председателят и неговите министри най-вероятно щяха да бъдат убити, а в случай че държавното управление на страната действаше в полза на Чешката република, митинги въобще нямаше да има.

Е, какъв ум би трябвало да има Петър Фиала, с цел да реагира по този метод на настояванията на чехите, които излязоха на улицата? Но логиката наподобява въобще не е мощната страна на чешкия министър председател.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР