Повечето хранителни продукти имат на опаковката си печат най-добра“ до

...
Повечето хранителни продукти имат на опаковката си печат най-добра“ до
Коментари Харесай

10 храни, които може да ядете вечно, без значение кога сте ги купили

Повечето хранителни артикули имат на опаковката си щемпел „ най-хубава “ до избрана дата, само че това не значи наложително, че те са развалени след тази дата! Някои храни ще останат положителни за неопределен срок,  когато са прибрани вярно.

Ето няколко ежедневни продукта ще изтраят с години - от време на време десетилетия - даже откакто са били отворени. Дръжте тези артикули на разположение, вместо да ги изхвърлите, и ще спестите разхищението на храна, както и ще си спестите пари! 
 Тези храни ви състаряват и предизвикват бръчки Тези храни ви състаряват и предизвикват бръчки
Съхраняването на младостта на кожата допустимо най-дълго е цел, към която дамите се стремят. Помощници в битката им с отрицателното влияни...

Ето кои са те:

1. Мед

С времето медът може да кристализира, само че никога няма да му се скапе качеството или да се трансформира в негоден. Причината да е толкоз резистентен на повреждане е, че се състои единствено от към 17% вода, което е прекомерно ниско, с цел да побере множеството бактерии и гъбички. Медът в действителност дехидратира бактериите, тъй че всъщност той е тип консервант!

Ако медът ви кристализира, просто минете запечатания съд под гореща вода за няколко минути. Медът ще омекне, като в същото време ще резервира сладкия си усет.

2. Захар
 Поскъпват съществени хранителни артикули Поскъпват съществени хранителни артикули
Пазарът на храни в магазина към този момент ни излиза солено. Най-драстично е повишаването на олиото, демонстрират данни на земеделското министерство,...

И двата типа захар - бяла и кафява могат да останат в положително качество за много дълго време, в случай че се съхраняват в херметически затворен съд надалеч от светлина и топлота. Когато захарта се съхранява вярно, тя е извънредно негостоприемна за бактерии и други неща, които евентуално не желаете да ядете.

Ако, обаче, се остави влагата да влияе на захарта, тя може да стане твърда и сплъстена и даже да се трансформира в разплодник на бактерии. За дълготрайно предпазване пробвайте да поставите захарта си във вакуумно запечатваща се кутия.

3. Бял ориз

Специално загатвам белия ориз, тъй като кафявият ориз в последна сметка ще се скапе поради по-голямото наличие на масло в него. Но белият ориз, в случай че се съхранява вярно в херметически затворен съд, ще остане кадърен за консумация вечно!

4. Сол
 Ето тези съставки са заслужен сурогат на виното в ястията Ето тези съставки са заслужен сурогат на виното в ястията
Всяка една стопанка е изпадала в обстановка, в която няма на разположение бутилка алено вино, а приготвянето на ястието й го изисква. В подобен...

Третирането на храни със сол е един от най-старите способи за консервиране на хранителни артикули. Той е извънредно ефикасен при дехидратиране на неща, в това число бактерии, тъй че вярно съхраняваната сол ще остане използваема в продължение на години.

Ако, обаче, солта е подсилена или има добавени съставки, като йод, можете сами да предположите, че тя ще има по-кратък период на валидност от елементарната остаряла сол. Все отново ще остане положително положение в продължение на няколко години!

5. Царевично нишесте

Царевичното нишесте е друга прахообразна съставна част, която ще остане годна за консумация за несигурно дълго време. Следвайте същите препоръки за предпазване, изброени нагоре, с цел да сте сигурни, че ще остане незамърсено и неовлажнено в херметически затворен съд, съхраняван надалеч от светлина и топлота.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР