Повечето хора приемат английския дог като фамилно куче, защото представата

...
Повечето хора приемат английския дог като фамилно куче, защото представата
Коментари Харесай

Дресура и обучение на английски дог

Повечето хора одобряват британския дог като фамилно куче, тъй като визията за него е като за грамадно и кротко животно, отлична бавачка за децата на фамилията, което търпеливо понася детските игри и опити върху себе си.

Как от жестокия и яростен звяр, разкъсващ гладиатори на арената, или влизащ в свирепи борби с лъвове и мечки се е развил един изцяло друг звяр, който е балансиран и безпределно толерантен?

Кучешкият генофонд непрекъснато се е подлагал на промени и с помощта на работата на животновъдите през днешния ден имаме куче с укротен характер, мъдро и прелестно за домашно общуване. Търпението му е безпределно, само че британският дог не е единствено домакински любим, той е работещо куче и обича тази си роля. Може да бъде квалифицирано за нея с уместно образование и подготовка.

Всичко се корени в образованието и то би трябвало да стартира рано при развъждане на британски дог. Ако се планува този наедрял мастиф да бъде защита и телохранител, образованието му би трябвало да стартира на възраст от 7 месеца и да последва социализацията му. Запознаването и привикването към околната среда е развой, който стартира още с въвеждането на кученцето в новия му дом. За благополучие породата чудесно се приспособява, стига да се положат нужните старания.

Обучението на британския дог като охранител е дълъг развой, защото то не обича да бърза и се уморява елементарно, нужно е самообладание и от страна на индивида. Основните команди се заучават елементарно от британския дог при дресура. За да бъде това грамадно животно съвършен бранител, който се ориентира бързо в стресова и рискова среда и да работи като жива защита, може да се употребяват услугите на професионален треньор.

 Английски дог

Разходките би трябвало да бъдат опция за другарство с други кучета, като двуразовата разходка дневно за половин час е най-ефективният метод за социализация на британския дог.

Ако се планува кучето да бъде най-много домакински любим и придружител, целият развой по възпитанието му би трябвало да следва естественото му влечение и да не се пресилва животното с действия, които явно не съставляват интерес за него. Естествените му инстинкти на покровител към фамилията и останалите домашни любимци са задоволителни, добавени към впечатляващия му външен тип.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР