Повечето доктори и кулинарни експерти са на мнение, че закуската

...
Повечето доктори и кулинарни експерти са на мнение, че закуската
Коментари Харесай

Започнете деня с плод и чай, за да сте слаби и здрави!

Повечето доктори и кулинарни специалисти са на мнение, че закуската е най-важното хранене денем. Но дали фактически е по този начин? В тази публикация ще изброим три от аргументите да закусваме наложително!

Разбира се, като значимо изискване на първо място е да консумираме богата на витамини и минерали храна.

Първата и една от главните аргументи е, че закуската укрепва имунната система на организма. Тя е източник на хранителни субстанции, осигуряващи по този начин значимата за организма сила, която ни кара да се усещаме ведри през целия ден.

Избягвайте зърнените закуски и тежките храни рано заран, те по-скоро могат да навредят, в сравнение с да оказват помощ.

Втората причина да не пропускате закуската, може да ви звучи необикновено, само че е реалност – оказва помощ за намаляване. Организмът на хората, които не закусват, се пробва през целия ден да набави нужните му калории и в множеството случаи това води до преяждане /на обяд или вечеря/, което се отразява отрицателно на килограмите.

 Закусване

Не по този начин стоят нещата със закусващите заран. Техният организъм се усеща утолен дълго време по-късно.

Третата причина е, че тя понижава риска от сърдечни проблеми. Както описахме нагоре, организмът на хората, които пропущат закуската, се стреми през целия ден да набави нужните му калории, като това води до преяждане, затлъстяване и високо кръвно. А както знаем, повода за множеството сърдечни проблеми след това са точно затлъстяване и високо кръвно.

Моя съвет към Вас е - не пропускайте закуската! За предпочитане е да започнете деня с плод и чаша чай. Плодът съдържа витамини, а чаят - антиоксиданти. Комбинацията от двете е чудесна преграда срещу грип и настинки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР