Повечето държави от ЕС са съобщили, че са овладели епидемията

...
Повечето държави от ЕС са съобщили, че са овладели епидемията
Коментари Харесай

Повечето държави от ЕС вече са овладели епидемията

Повечето страни от Европейски Съюз са съобщили, че са овладели епидемията от COVID-19. Това уточни зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след съвещанието на министрите по европейските въпроси, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи страните в Европейски Съюз са единомислещи, че когато се пристъпи към облекчение на ограничаващите ограничения, би трябвало да се употребяват научни данни. Шефчович разясни, че би трябвало да се следи съотношението сред броя на инфектираните и на болните, признати в незабавните отделения. Той добави, че 18 екипа в Европейски Съюз работят за основаването на ваксина против новата болест и разполагат с бюджет от 140 милиона евро.

Шефчович добави, че министри от Централна и Източна Европа през днешния ден са сложили въпроса с разпространяването на дезинформация за болестта. По неговите думи в тези елементи от Европейски Съюз дезинформацията и пропагандата намират почва. Той означи, че институциите и страните на Европейски Съюз би трябвало да коментират повече какво вършат против епидемията и прикани публицистите да описват за позитивните истории в тези невиждани времена.

Зам.-председателят на Европейска комисия заяви, че комисията е поискала от главните интернет платформи да прочистват обществените мрежи от подвеждащи или нездравословни известия. По неговите думи са нужни спомагателни ограничения в отговор на погрешните изказвания за COVID-19 в интернет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР