Повече от три часа жители на Велико Търново и региона

...
Повече от три часа жители на Велико Търново и региона
Коментари Харесай

Великотърновци разкритикуваха партиите, блокиращи съставянето на правителство и решенията на кризите

Повече от три часа поданици на Велико Търново и района разговаряха с народния представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов и общинските съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на старопрестолния град Деян Хаджийски, Георги Марков и Мирослав Трифонов. Наред с проблемите в всекидневието си, всеки пристигналите жители изрази отвращение и неразбиране за какво партии и политици, сами провъзгласили се за „ честни “, вършат всичко допустимо да не се сформира постоянно държавно управление и да се намерят решения на рецесиите, задълбочени от ръководството на „ смяната “.

Преди повече от 10 години в България за пръв път се заприказва за концепцията за нова съдружна културата – по модела на западните страни. Днес ГЕРБ-СДС е дипломат точно на тези възгледи – обединяване към цели и дела. За страдание сътрудниците от Политическа партия и Демократична България в Народното събрание вършат всичко допустимо институциите да не работят и по този метод да разрушават държавността, разяснява Димитър Николов в отговор на въпросите по кое време ще има държавно управление.

Библиотеките в страната имат потребност от средства за финансови разноски – за поправки и за IT-оборудване, споделиха Калина Иванова и доктор Иван Александров от Регионална библиотека „ Петко Р. Славейков “ във Велико Търново. Подобни вложения бяха планувани в бюджета на Министерството на културата, само че поради несъответстващото ръководство на „ смяната “ опцията по този начин и не бе осъществена. Димитър Николов пое ангажимент да сложи въпроса пред служебния министър на културата.

Коментирани бяха и проблеми от компетенцията на локалната власт – за финансова поддръжка на футболните тимове, състезаващи се в районните дивизии – Никюп, Дебелец, Килифарево и други По предложение на Димитър Николов и общинските съветници ще бъде направено предложение тези средства да бъдат отпуснати от бюджета на Община Велико Търново.

Не бе подминат и един от най-важните за хората в градовете въпроси – бъдещето на националната стратегия за саниране. Димитър Николов, Деян Хаджийски, Георги Марков и Мирослав Трифонов припомниха, че при ръководството на ГЕРБ обновяването на жилищните здания бе изцяло гратис, само че държавното управление на „ смяната “ е провалило и тази другояче извънредно мощна обществена политика. Рестартирането на програмата зависи от отпущането на средства от Плана за възобновяване и резистентност и от сформирането на постоянно ръководство.

А за край на срещата Йорданка Маринова показа, че необятно хвалените по време на акцията покачвания на пенсиите са мираж – след последната актуализация дамата от кв. „ Чолаковци “ не взима нито лев повече. Заради инфлацията обаче заплаща с 50% повече за месечна карта за превоз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР