Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили

...
Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили
Коментари Харесай

Twitter загуби половината си рекламодатели заради несъгласие с политиката на Мъск

Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са прекратили работата си с компанията заради противоречие с политиките на нейния притежател - Илон Мъск, съобщи БГНЕС.

Това са към 625 компании, измежду които марки като  Coca-Cola Unilever  и  Wells Fargo . От октомври, когато Мъск закупи обществената мрежа, до 25 януари, месечните доходи от реклама са намалели с повече от 60%.

По-рано Ройтерс заяви, че платформата се пробва да възвърне партньорствата, като предлага безвъзмездни реклами и по-голям надзор върху тях. Агенцията напомня, че преди два месеца американският предприемач  Мъск съпостави Twitter с падащ аероплан, който " се носи към земята с висока скорост, с горящи мотори и неработещи табла "   в опит да изясни финансовите си решения и всеобщи съкращения след придобиване на компанията.

В същото време той означи, че политиката му за понижаване на разноските ще разреши на компанията да завърши 2023 година без загуба.

Припомняме, че на  27 октомври Мъск подписа договорка за 44 милиарда $ за закупуване на Twitter - компанията, която има едноименната обществена мрежа. Непосредствено след покупката той уволни редица членове на управителния екип на компанията, в това число основния изпълнителен шеф Параг Агравал и финансовия шеф Нед Сегал. Според документите, оповестени в базата данни на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Мъск също по този начин е разпуснал борда на шефовете и е станал единственият изпълнителен шеф на компанията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР