Повече от пет милиона души в югозападен Китай са изправени

...
Повече от пет милиона души в югозападен Китай са изправени
Коментари Харесай

Пет милиона души останаха без ток в Югозападен Китай

Повече от пет милиона души в югозападен Китай са изправени пред продължителни спирания на електрозахранването, защото горещата вълна провокира рецесия в доставките на електрическа енергия, която принуди фабриките да спрат работа.
През последните дни температурите в провинция Съчуан надвишиха 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт), което докара до увеличение на търсенето на климатици.
Регионът също по този начин разчита в огромна степен на язовирите за произвеждане на електрическа енергия, само че горещините са довели до пресъхване на язовирите, което изостря дефицита на сила.
Местна енергийна компания заяви, че Дажоу, град с население 5,4 млн. души в североизточната част на провинцията, ще получава единствено прекратени доставки, съгласно The Paper, основана в Шанхай онлайн медия.
Жителите ще бъдат наранени от спирания с дълготрайност до три часа, като при нужда спиранията могат да бъдат удължени, се споделя в отчета, представен от Dazhou Electric Power Group.
"Натоварването на линиите е прекомерно огромно " и ще засегне градските региони, както и градовете и селата към Дажоу, написа The Paper.
Фабриките в Съчуан, в това число взаимното дружество с японския авто производител Toyota, бяха принудени да спрат работа, откакто държавни чиновници обявиха, че ще дадат приоритет на зареждането на жилищните региони пред комерсиалните действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР