Повече от година живеещите в района на стадион Спартак във

...
Повече от година живеещите в района на стадион Спартак във
Коментари Харесай

Пешеходци пресичат натоварен булевард във Варна с риск за живота си

Повече от година живеещите в региона на стадион " Спартак " във Варна пресичат един от най-натоварените булеварди в града " Васил Левски " с риск за живота си. В момента там се прави разширение и реорганизация на пътните платна.

Варна

За да пресекат булеварда и да стигнат до отсрещната спирка на градския превоз, хората тичат, а единствено на сантиметри от тях минават коли. Обходен път няма, което е проблем най-много за възрастните хора и за майките с детски колички. Още по-опасно е вечер, когато водачите мъчно виждат пресичащите в тъмното пешеходци.

- Трябва най-малко една пешеходна пътека да има и да е осветена и вечер, тъй като вечер е още по-трудно да се пресича - изключително, когато е час пик и се прибират хората от работа.
- Ето вижте хората по какъв начин пресичат, бибипкат, от кое място да минем, да прехвърчим ли! Не знам, няма никакво означение на пешеходна пътека, нищо няма!
Хората се тормозят, че и след приключването на ремонта, прекосяването отново ще бъде затруднено.
- Трябваше да се построи съгласно мен и подлез, само че към този момент е късно! Когато се построи цялото това нещо не знам по какъв начин ще стане с пешеходни пътеки, дали ще може да се контролира.
След като екипът ни подаде сигнал до Община, на рисковото за секване място беше начертана пешеходна пътека. Поставени са и предупредителни пътни знаци. След приключването на ремонта там ще бъде построен пешеходен надлез.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР