Повече от две-трети от гражданите на Индия вероятно имат COVID

...
Повече от две-трети от гражданите на Индия вероятно имат COVID
Коментари Харесай

Повече от две-трети от индийците вероятно имат COVID антитела, сочи проучване

Повече от две-трети от жителите на Индия евентуално имат Коронавирус антитела, сочи ново национално изследване.

Около 67,6% от индийците на възраст от 6 нагоре са се сблъсквали с ковид. Серологичното изследване е извършено в 70 региона в общо 21 щати. В него са взели участие 28 975 души.

По-голямата част от тестваните, 62%, не са били имунизирани, към една-четвърт са били с една доза.

Снимка: Reuters

Новото изследване разкрива големият и фрапантен скок на хората с антитела. Само няколко месеца по-рано, при започване на годината, по-малко от една-четвърт от индийците имаха антитела, сочи тогавашното серологично изследване. В месеците сред двете тествания, обаче, страната беше безусловно залята от мощна втора вълна на COVID-19.

Макар резултатите да звучат обнадеждаващи, това значи, че към 400 милиона души в Индия към момента са податливи на COVID-19 в случай че удари трета вълна на ковид.

Снимка: EPA

Ваксинацията в страната върви постепенно – досега едвам 6,35% от популацията на Индия се е ваксинирало, което по последно броене е 1,38 милиарда души.

Новото серологично изследване разкрива и нещо друго – броят на хората, които не са се тествали, само че въпреки всичко са се сблъскали с вируса е доста по-висок от действително документираните случаи.

До момента в Индия са регистрирани към 31,2 млн. случая на ковид, което прави по-малко от 3% от цялото население на страната. В същото време серологичното изследване сочи, че доста по-голям брой хора имат антитела към заболяването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР