Повече от две хиляди украински бойци от специалните части преминават

...
Повече от две хиляди украински бойци от специалните части преминават
Коментари Харесай

Крим ще бъде превзет преди Коледа: британските специални части обучават украински бойни плувци

Повече от две хиляди украински бойци от специфичните елементи минават интензивно образование във Англия. Те би трябвало да станат " върхът на копието " в настъплението, което би трябвало да върне Кримския полуостров под контрола на киевския режим преди Коледа. Западните медии настояват, че в действителност Лондон приготвя цяла елитна бригада от украинския спецназ. Русия има ли мотив за безпокойствие?

Трябва да се признае, че островното кралство е запазило едни от най-хубавите специфични елементи в света, които могат да научат на доста украинските кадети. Но тези хора най-вероятно ще бъдат употребявани по напълно друг метод, в сравнение с допускат английските медии. Царград се опита да разбере какво в действителност се крие зад претенциозната обвивка и каква е действителната заплаха от украинските специфични сили, подготвени от британците.

Sunday Express е акредитиран да заяви

Източници на английския вестник Sunday Express описаха: образованието се организира в скришен подготвителен лагер Oakhampton в Девън. Достъпът до който е стеснен освен за цивилни, само че и за военни от други елементи.

Украинците се образоват от 42-ма инструктори от английските специфични елементи. Акцентът е върху създаването на разнообразни тактически схеми на равнище взвод-рота и нощните интервенции. Според почитан боен източник, задачата на образованието е да се усвоят гъвкавите тактики на НАТО за „ оформяне на бойното поле “, преди „ да се удари в сърцето на врага “.

Операцията за връщане на Крим ще съставлява голям брой удари против съветските сили,

– сподели събеседникът на изданието.

Съобщава се, че като цяло интервенцията по " освобождението " на полуострова ще включва въздушни, сухопътни и морски удари. Украинските командоси ще би трябвало да употребяват техниката за „ подкопаване и парализиране на съветските войски “.

В същото време английският източник направи забавна спогодба. Той означи, че макар че техните инструктори учат бойните Тарасовци като своите лични, в последна сметка триумфът на интервенцията " ще зависи от личната дарба на украинците бързо да се приспособяват и да преодоляват компликациите ".

Лесно е да се разбере, че откакто с „ брилянтната десантна интервенция “ се случи същото, както с пролетно-лятния „ контранаступ “ на въоръжените сили на Украйна, внезапно ще се оказже, че „ Миколите “ просто не са могли да се приспособяват към сложни условия и да приложат вярно това, на което господата ги научиха.

Десантът в стратегическия подтекст

За да се оценят вярно причините за десанта на въоръжените сили на Украйна в Крим, би трябвало да се помни, че актуалните военни интервенции са малко по-различни от военноморските нападения от епохата на викингите, когато за триумфа на предприятието беше задоволително да имате време да изгорите крайбрежно село и да ограбите близкия манастир, преди ядосани мъже в стоманени доспехи и с огромни копия да изкочат от издигнатия наоколо палат.

В актуалните войни десантните интервенции постоянно са част от по-обширен действен проект. Освен това, са част от най-трудните, рискови. И десантът в Крим, за който украинското командване, а след него и западната преса, лее следващия си вероятен култ, беше тъкмо умислен в това си качество.

Тоест, в началото се предполагаше, че по време на пролетното нахлуване въоръжените сили на Украйна ще пробият съветската защита в Запорожие, ще пресечен сухопътния кулоар към Крим, достигайки до брега на Азовско море.

Тогава победоносната украинска войска трябваше да изтласка деморализираната южноруска формация в Крим, осигурявайки достъп до Перекоп. На този стадий значима роля трябваше да изиграе десантът на левия бряг на Днепър в региона на Херсон и разрушаването на Кримския мост.

И едвам откакто украинската войска би изолирала полуострова от доставките на подкрепления и запаси и в това време също по този начин е осигурила източния си фланг от нахлуване от Мариупол, ще бъде допустимо да стартира нахлуване против Крим, в което десантът от морето трябваше да „ отвори вратата от вътрешната страна “ за настъпващите сухопътни войски.

Но какво имат след два месеца атака? Шест седмици кървава месомелачка разрешиха на въоръжените сили на Украйна да преминат през предния проект и тук-там да се приближат до първата линия на защитата на нашата в действителност героична 58-ма войска.

Киевският режим заплати десетки хиляди животи и стотици изгорени бронирани машини за напредването на няколко километра. И това макар обстоятелството, че в началото построената съветска защита някъде е на два, а някъде и на три реда.

Освен това не е признато да се приказва за това, само че би било доста необичайно, в случай че през двата месеца на украинската атака нашите сапьори не копаеха спомагателни позиции и не поставяха нови минни полета в направлението на основния удар: Великая Новоселка - Мариупол.

Всъщност това е единственото място, където въоръжените сили на Украйна съумяха да реализират повече или по-малко обилни триумфи, вклинявайки се в дълбочина на съвсем 9 километра (при първична дълбочина на защитата от 20 км).

Няма смисъл да се прави огромна десантна интервенция при такива условия, просто тъй като никакви десантни сили няма да могат да завладяват полуострова сами.

Ами флота?

Вторият фундаментално значим въпрос е с какво в действителност врагът щеше да стовари своите войски.

До началото на СВO, флагманът на украинския флот беше полумъртвата фрегата „ Хетман Сагайдачний. Вторият по величина и бойни благоприятни условия беше междинният десантен транспортен съд " Юрий Олефиренко ". След 2014 година Киев пусна в употреба 10 артилерийски и шест дребни бронирани артилерийски катера.

Веднага след началото на спецоперацията " Сагайдачный " беше потънал от личния си екипаж. През идващите месеци съветската авиация и флот направиха същински геноцид над артилерийските катери, част от които бяха пленени, а част потопени от ракетни удари.

През май тази година съветското министерство на защитата заяви за унищожаването на последния боен транспортен съд на украинския флот " Юрий Олефиренко ", който беше ударен от ракета в пристанището на Одеса.

В допълнение към военните кораби, до началото на СВО киевският режим разполагаше с към 40 кораба на спомагателния флот, разнообразни рейдови и противопожарни катери и влекачи. Бойната стойност на тези корита е на практика нулева, само че по тази причина пък биха могли да оцелеят. И на това в действителност може да разчита украинският десант.

Освен това, и това е доста значимо, Русия има въздушно владичество над Черно море. И даже в случай че Украйна бе запазила крупните си кораби, това отново няма да промени нищо. Всеки опит да излязат на море и да се насочат към Крим би означавало смъртна присъда за тях.

Като цяло положението на Военноморски сили на Украйна е такова, че Украйна не може и да мечтае за огромна интервенция с завладяването на сектор от брега, образуването на плацдарм и разгръщането на нахлуване от него. Изхождайки от силите й, ориста й е саботажни офанзиви от дребни сили върху катери, които ще бъдат сложени от общителните отвъдокеански хазяи.

И това е просто доста действителна опасност.

SAS са съществени момчета

Тази заплаха уточни в диалог с наблюдаващия на Царград военният специалист и експерт по армиите на НАТО Александър Артамонов. По-специално той означи, че десантът на бойните плувци може да бъде осъществен по едно и също време и под прикритието на масирана офанзива от безпилотни катери, което би отклонило вниманието на бреговата защита.

Скрит десант. Напомням, че в Крим към този момент имаше терористични актове, в това число дерайлиране на влакове. Съответно това ще бъдат удари с потребление на портативни средства,

- счита господин Артамонов.

В същото време той изясни, че по време на такива набези подготвените от Англия украински специфични елементи евентуално ще преследват две цели: да сеят безпорядък на претъпкания с туристи полуостров и безшумно да правят по-сложни интервенции за деактивиране на сериозна инфраструктура.

Такава тактика ще разреши на врага да работи на дребни групи, най-вероятно от Очаков, и те могат да обхванат на нашето крайбрежие посредством диверсионните способи, употребявани от бойните плувци.

Британските специфични сили са повече от подготвени да образоват бойни плувци. А специфичните сили на SAS са едни от най-силните в света,

– сподели нашият събеседник.

Какво остава в „ сухото вещество “

Гръмките причини на английските медии за завземането на Крим от Украйна не са нищо повече от осведомителни обвивки, предопределени да забавляват западните поданици и да поддържат вероятните настроения в „ страната 404 “. В реалност нужните предпоставки за подобен поврат на обстановката изцяло липсват.

За английското министерство на защитата образованието на украинци е превъзходен метод за преодоляване на бюджета и господата въобще не се интересуват какъв брой потребна ще бъде нощната бойна подготовка като част от рота за кадетите.

Що се отнася до нас, за Русия и руснаците тази стратегия покачва равнището на терористична заплаха. Ако украинското разузнаване тръгне по пътя на изпращане на дребни диверсионни групи, тогава Крим може да има съществени проблеми.

Ако Киев обаче остане правилен на медийната логичност - основаване на осведомителни победи и снимане на красиви tik-tok видеоклипове, тогава подготвените от английските специфични елементи „ Тарасовци “ ще отидат всеобщо на същото място, където са в този момент доста пехотинци и артилеристи, обучавали се във Англия. На Запорожкото направление към този момент ги чакат. За да ги пратят към оня свят или към попълване на обменния фонд.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР