Повече от двадесет младежи от 12-и клас на ФСГ Атанас

...
Повече от двадесет младежи от 12-и клас на ФСГ Атанас
Коментари Харесай

Ученици на открит урок в Административен съд-Хасково

Повече от двадесет младежи от 12-и клас на ФСГ „ Атанас Буров “ в Хасково участваха през днешния ден на лекция, изнесена от ръководителя на Административен съд–Хасково Василка Желева на тематика: „ Представяне на специалността арбитър. Запознаване със статута на административните съдии в Република България “. Всички теполучиха и Конституция на Република България, осведомителни материали и удостоверения за присъединяване.

Откритият урок е част от Образователната стратегия на Висшия правосъден съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”, която се осъществя за поредна година в страната в осъществяване на съглашение сред Висш съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Целта на програмата е повишение на правната просветеност на подрастващите и запознаването им с работата на органите на правосъдната власт.

През 2023 година Административен съд – Хасково ще взе участие интензивно в програмата, като посредством свои съдии и правосъдни помощници ще показа 5 лекции на разнообразни тематики от правото, които ще се проведат в интервала февруари – юни с възпитаници от разнообразни класове на ФСГ „ Атанас Буров “ в Хасково.

Следващият урок е очакван за 16 март от 12.30 часа и е на тематика: „ Съдебната система в Република България – функционалности и конструкция “. Лектор ще е заместник-председателят на Административен съд – Хасково арбитър Ива Байнова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР