Повече от 750 000 китайци призоваха Световната здравна организация (СЗО)

...
Повече от 750 000 китайци призоваха Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

Повече от 750 000 китайски интернет потребители призовават за задълбочено проучване на американските лаборатории

Повече от 750 000 китайци приканиха Световната здравна организация (СЗО) да инспектира сигурността на американската биолаборатория Форт Детрик в щата Мериленд, оповестява вестник Global Times.

В началото на юни китайските консуматори в интернет разгласиха отворено писмо до СЗО. В него те желаеха организацията да обърне внимание на американската военна лаборатория, с цел да проверяват произхода на ковид. През предишния уикенд броят на подписалите надвиши половин милион, разясняват от редакцията.

В писмото се твърди, че най-опасните вируси се съхраняват таман в лабораторията Форт Детрик, до момента в който в същото време индикаторите за сигурност на това оборудване не дават отговор на нужните условия. Потребителите в интернет означиха, че американските военни са разкрили лабораторията през есента на 2019 година - преди експлоадирането на пандемията от COVID-19 в света.

През март представителят на външното министерство Хуа Чунинг прикани СЗО да изследва версиите за приключване на ковид от американската военна лаборатория във Форт Детрик и от сходни уреди в други страни.

Във Форт Детрит е ситуиран Научно-изследователският институт „ Уолтър Рийд “. Управлява се от Пентагона и организира биомедицински проучвания, в това число с инфекциозни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР