Повече от 70% от жителите на Испания над 12-годишна възраст

...
Повече от 70% от жителите на Испания над 12-годишна възраст
Коментари Харесай

В Испания ваксинацията срещу коронавирус напредва

Повече от 70% от жителите на Испания над 12-годишна възраст са минали цялостния курс на имунизация против ковид, заяви испанското здравно министерство, представено от ТАСС, предадоха Нова телевизия и БГНЕС.

По данни на ведомството 71,2 % от целевата група на популацията към този момент са минали цялостна имунизация против ковид, а 82,8 % са получили най-малко една доза. От министерството допълват, че тази седмица испанските области ще получат още 4,7 милиона дози ваксина.
 Израел отново се смята за война с ковид - какво демонстрират данните за имунизациите там Израел отново се смята за война с ковид - какво демонстрират данните за имунизациите там
Израел е във война с пандемията и идващите две седмици ще бъдат сериозни, съобщи израелският комисар по ковид проф. Салман Зарк...

От началото на разпространяването на коронавирусната зараза в Испания има повече от 4,73 милиона случая на заразяване, като повече от 82 700 души с COVID-19 са умряли. На 27 декември 2020 година в страната стартира имунизационна акция.

В Испания се употребяват ваксини, създадени от консорциума Pfizer/BioNTech и от фирмите Moderna, AstraZeneca и JohnsonJohnson.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР