Повече от 70 хил. души са подписали петиция с молба

...
Повече от 70 хил. души са подписали петиция с молба
Коментари Харесай

Хиляди в САЩ искат от Тръмп да обяви Сорос за терорист

Повече от 70 хиляди души са подписали петиция с молба към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп милиардерът Джордж Сорос да бъде разгласен за терорист.

Това излиза наяве от текста на петицията на уеб страницата на Белия дом. За да бъде прегледана от Белия дом, петицията би трябвало да събере още към 29 хиляди подписа до 19 септември 2017 година Към момента подписите са 71 789, при нужни 100 хиляди.

В текста на петицията се показва, че " Джордж Сорос съзнателно и непрекъснато се пробва да дестабилизира и да прави други актове на принуждение против Съединените щати и техните жители ".

В тази връзка, съгласно подписалите петицията, " федералното държавно управление на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването би трябвало неотложно да разгласят Джордж Сорос и всички негови организации и техните членове за терористи " и " да бъдат иззети цялото му имущество и активи по смисъла на Закона за конфискуване на имущество на жители ".

Джордж Сорос е американски финансист, вложител и човеколюбец от еврейски генезис, който е роден в Унгария. Често е обявяван за финансов търгаш. Компанията на Сорос Quantum за съвсем 40 години активност е спечелила рекордните за хедж фондове 35 милиарда $. Само по време ипотечната рецесия в Съединени американски щати през 2007 и 2008 година Сорос е спечелил към 1 милиарда $. Сорос също по този начин интензивно взе участие в политиката: неговите фондации неведнъж са били упреквани в организирането на свалянето и качването на държавни управления в редица страни.

От друга страна, финансирането на неговите фондации е от жизненоважно значение в редица страни за поддържането на съответстваща научноизследователска активност, в това число и най-много в публичните и филантропичните науки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР