Повече от 674 000 ученици се върнаха в училище след

...
Повече от 674 000 ученици се върнаха в училище след
Коментари Харесай

Над 95% от учениците отново са в клас след ваканцията

Повече от 674 000 възпитаници се върнаха в учебно заведение след пролетната почивка. Това е първата образователна седмица след края на изключителната епидемиологична конюнктура и отпадането на наложителните противоепидемични ограничения.

В момента учат присъствено над 95% от всички възпитаници от 1. до 12. клас, демонстрират данните на районните ръководства на образованието.

По-малко от 0,3% от децата са се възползвали от опцията да учат отдалечено в електронна среда по здравословни или други уважителни аргументи до края на май тази година. Малко повече от 30 000 възпитаници тази седмица отсъстват поради грип или друго краткотрайно съображение.

За 112 възпитаници са подадени заявки за прекосяване към независима или самостоятелна форма на образование до края на тази образователна година.

Срокът на изключителната епидемиологична конюнктура изтече на 31 март и не беше продължен заради намалелия брой инфектирани от COVID-19 и трайната наклонност към спад на заболяемостта.

От началото на април отпадна опцията за онлайн образование по избор, а всички противоепидемични ограничения в учебните заведения са единствено целесъобразни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР