Повече от 420 000 деца и ученици ще получат полагащите

...
Повече от 420 000 деца и ученици ще получат полагащите
Коментари Харесай

Почти половин млн. ученици ще получат храна у дома

Повече от 420 000 деца и възпитаници ще получат полагащите им се артикули по схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “ в домовете си. Това стана ясно след диалог сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев във връзка изявлението на премиера Бойко Борисов да се откри метод производителите да бъдат подкрепени при реализацията на продукцията им.

От въвеждане на изключителното състояние в страната – 13 март, досега, количествата по двете схеми, които не са усвоени от децата, ще им бъдат предоставяни поетапно до домовете.

От идната седмица продуктите ще бъдат доставяни в учебните заведения, след което представители на Социалния патронаж към Министерство на труда и обществената политика (МТСП) ще ги дават на фамилиите, чиито деца получават артикули по схемите. Предоставени за консумация ще бъдат плодове и млечни артикули с по-висока продължителност – сирене и кашкавал.

По схемата „ Училищно мляко “ са утвърдени 3216 учебни заведения и детски градини, включващи 420 187 деца и възпитаници. По схемата „ Училищен плод “ са утвърдени 3218 образователни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и възпитаници.

Приетата мярка ще важи за целия интервал на въведеното изключително състояние, като по-късно доставките ще се правят за миналата седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР