Повече от 40% от финландците все още са против евентуалното

...
Повече от 40% от финландците все още са против евентуалното
Коментари Харесай

Над 40% от финландците са против присъединяване към НАТО

Повече от 40% от финландците към момента са срещу възможното присъединение към НАТО. Броят на скептиците, обаче, понижава доста. Това демонстрира изследване измежду хиляда души, направено по поръчка на вестник Helsingin Sanomat, предава БГНЕС.

Според изданието 42% от интервюираните са срещу присъединението към блока: това е най-ниският брой скептици за всички времена, през които вестникът прави сходни изследвания. За първи път процентът е паднал под 50%.
ОССЕ: Европа е изправена пред риск от нова война
Европа е изправена пред риск от нова война – това предизвестие пристигна от срещата на Организацията за сигурност и съдействие...
Прочети повече
28% от интервюираните са за присъединение към НАТО. Това, въпреки това, е рекордно висок индикатор в анкетата, която вестникът прави от 2002 година От 2019 година, когато за финален път е правено изследването, поддръжката за присъединение към НАТО е повишена с 8 процентни пункта. 30% от жителите на страната нямат мнение по тематиката.

Изпълняващият длъжността общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано заяви, че Швеция и Финландия могат да се причислят към НАТО единствено за една нощ, в случай че изискат. Според него те " дават отговор на стандартите на НАТО в съвсем всички области, имат доста добре проведени и ръководени институции за защита и сигурност " и са " доста близки до НАТО в доста аспекти ". Миналата седмица финландският външен министър Пека Хаависто сподели, че Финландия сега не разисква участие в НАТО.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР