Кампанията за европейските избори е в разгара си в Германия,

...
Кампанията за европейските избори е в разгара си в Германия,
Коментари Харесай

Насилието срещу политици в Германия се увеличава с тревожно темпо

Кампанията за европейските избори е в разгара си в Германия, само че е засенчена от зачестили офанзиви против политици. Насилието разпалва спор дали демокрацията е застрашена. Миналия месец претендент на ГСДП за европейските избори прекара няколко дни в болница, откакто беше обичай, до момента в който лепил предизборни плакати. Кандидатът на Зелената партия Ивон Мозлер става обект на обществени нападки и оплюване по време на акцията.

 
Преди хората споделяха „ не ме интересува “, само че към този момент не е по този начин. Сега има повтарящи се словесни нападки, обиди, глупави реплики, само че и открита експанзия. Демокрацията значи, че жителите имат избор сред разнообразни партии. Съответно тези партии имат опция да се показват пред жителите. Демокрацията доближава своите граници там, където се сблъсква с принуждение.
Ивон Мозлер – претендент на Зелената партия

Насилието против политици се усилва с обезпокоително движение. Броят на офанзивите съвсем се е удвоил от 2019 г насам. Според статистиката, офанзивите против политици от екологични обединения са нарастнали тройно в последните 5 години, до момента в който насилието против членове на „ Алтернатива за Германия “ е намаляло с към 20%.

 
Насилието е нещо, с което се сблъскваме всекидневно. Не единствено аз съм била жертва, това се случва на всички нас. И това е по този начин от години. Случвало се е в предишното, освен през днешния ден. Аз съм била нападана и физически. Изгориха колата ми.
Беатрикс декор Сторк – народен представител от „ Алтернатива за Германия “
Политици приканват за по-бързи присъди по тези каузи. Нападателите на Мозлер към момента са на независимост, може да бъдат наказани едвам след края на акцията.
Лив Щрауд – сътрудник на Euronews в Берлин
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР